Avrupa’da Kürt Kadın Çalıştayı düzenlendi

Hollanda’da organize edilen Avrupa Kürt Kadın Çalıştayı başladı. Açılış konuşmasını yapan KNK Eşbaşkanı Zeynep Murad, Kürt birliğinin tartışıldığı bu dönemde kadınların rolüne vurgu yaptı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJKE) ile Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Kadın Komisyonu tarafından organize edilen çalıştaya Kürdistan dört parçasından kadınlarn katıldı. Çalıştayda Türk devletinin saldırılarına karşı ‘ortak mücadele’ çağrısı yapıldı.

“Ey Raqîp” marşıyla açılışı yapılan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Zeynep Murad, şunları söyledi:

“Hassas ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Günlük olarak Türk devletinin halkımızın üzerinde saldırıları var. Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik saldırılar var. Bu bir soykırım planıdır. Türk devleti böyle bir karar almıştır. Peki bu saldırılara karşı biz kadınların rolü nedir? Bu işgal saldırılarına karşı ancak biz kadınlar örgütlenirsek, mücadele edersek karşısında durabiliriz. Biz kadınlar olarak bugün bu çalıştayda tartışıp, analizler yapıp, ciddi bir karar ile işgalcilere karşı tavrımızı net olarak ortaya koymamız gerekiyor.”

/anf/