Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Bayındır: Direnişiniz iktidarı yıkacak

Riha’da katledilen yakınları için adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Direnişiniz sonucunda 14 Mayıs’ta bu iktidarın yıkıldığını siz de biz de göreceğiz” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 745’inci gününde aileyi DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ziyaret etti.

Bayındır’a Halkların Demokratik Partisi Riha Milletvekili Ömer Öcalan ve Ayşe Sürücü de eşlik etti.

Bayındır, cezaevindeki siyasi tutsakların Emine Şenyaşar’a selamlarını iletirken, “Bugün bütün dünya direnişinize destek veriyor. Siz yalnız değilsiniz. İnanıyoruz ki adalet bir gün yerine gelecek. Adalet gelene kadar direnişinize destek olacağız. Ciğeri yanmış bütün anneler adaletin yerine geldiği günü görecek. Siz duruşunuzla bu iktidarı yıktınız. Başınız dik, ancak onların başı hep önlerinde. Adalet direnişinizle zulüm üzerine kurulan bu iktidarı yıktınız. Direnişiniz sonucunda 14 Mayıs’ta bu iktidarın yıkıldığını siz de biz de göreceğiz” diye konuştu.

Emine Şenyaşar ise, “Her yerde bize destek verdiler, herkese teşekkür ediyoruz. Dışardan birçok kişi bize destek ziyareti yapıyor. Ancak buna rağmen iktidar adaleti yerine getirmedi” ifadelerini kullandı.

/ANF/