Hesekê’de Jin – Jiyan – Azadî şiarıyla 25 Kasım eylemleri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte, 25 Kasım’ı kutlamak için Til Temir ve Hol ilçeleri ile Hesekê şehrinde paneller düzenlendi.

Ayrıca genç kadınlar şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kongra Star Til Temir Koordinasyonu, İç Güvenlik Güçleri Merkezi’nde İç Güvenlik Güçleri üyelerine yönelik bir seminer düzenledi.

İç Güvenlik Güçleri Üyesi Hayîstan Ehmed, kadına yönelik şiddet türlerine dikkat çekerek, fiziksel, duygusal, psikolojik, sözlü ve sağlık şiddeti olduğunu belirtti.

Hol ilçesinde,  PYD toplantı salonunda ilçedeki yurttaşların ve sivil kurum üyelerinin katılımıyla seminer düzenlendi.

Seminer, Kongra Star Hol Koordinasyonu Yürütme Üyesi Nîroz Ferhan ve PYD Üyesi Sacîda Hesen tarafından verildi.

Seminerde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihinden bahsedildi.

Seminer, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

HESEKÊ

TEV-DEM’in Hesekê’deki merkezinde de onlarca kadının katılımıyla bir seminer düzenlendi.

Seminer Kongra Star Hesekê Koordinasyonu Eğitim Komitesi Üyesi Rîma Ehmed tarafından verildi. Kadınlara yönelik şiddetin türlerinden ve sebeplerinden bahseden Rîma Ehmed, “Şiddetin kültürel, eğitimsel, kötü adetler ve ekonomik nedenleri var” dedi.

Genç Kadınlar Birliği de aynı kapsamda bir yürüyüş gerçekleştirdi. Til Hecer Mahallesi’ndeki Sînalko Dörtyolu’nda başlayan yürüyüş Kevokê Dörtyolu’na kadar devam etti. Yürüyüşte, “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Kadına Şiddete Hayır” sloganları atıldı.

Yürüyüşte, Önder Abdullah Öcalan’ın resimleri, Kongra Star bayrakları, “Hepimiz Jîna Emini’yiz” “Jin, Jiyan, Azadî”, “Mücadelemiz özgürlük, direnişimiz zaferdir”, “Viyan ve Nûjiyanların ruhuyla özgürlük savaşında zaferi elde edeceğiz” ve “Kadınların katledilmesi yaşamın katledilmesidir” yazılı pankartları taşındı.

Kevok Dörtyolu’nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Hesekê Genç Kadınlar Birliği Yürütme Üyesi Medya Ebdurehman, Kuzey ve Doğu Suriye kadınlarının 25 Kasım mesajının, “Devletin ve erkek zihniyetinin her türlü şiddetine karşı Jin, Jiyan, Azadî” olduğunu belirtti.

Medya Ebdurehman, kadının özgürlüğünün toplumun özgürlüğü olduğunu belirterek, “Kuzey ve Doğu Suriye kadınları olarak, özgürlüğümüzü, Önder Abdullah Öcalan7ın düşünce ve fikirlerinden doğan demokratik projede görüyoruz. Kadınlar özgür olmadan toplum özgür olamaz. bu yüzden ezilen kadınların tam özgürlüğünü ve Önder Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünü güvence altına alana kadar mücadelelerini güçlendireceğiz” diye konuştu.

Yürüyüş, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

Etkinlik, “Kadın, Yaşam, Özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.

/ANHA/