Paris yürüyüşü: Bu utanç son bulsun, devlet sırrı kaldırılsın, adalet sağlansın

Paris’te bir araya gelen binlerce kişi, “Bu utanç son bulsun, devlet sırrı kaldırılsın, adalet sağlansın” talebiyle bir kez daha Fransız hükümetini göreve çağırdı.

Aralarında Fransız siyasi parti, sendika, feminist hareket ve kolektif temsilcilerin de olduğu on bine yakın Kürdistanlı ve Kürt dostu, Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK’nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi Üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için Paris’te alanlara aktı.

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa  Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) çağrısıyla Paris Gare Du Nord’da saat 11.30’dan itibaren bir araya binlerin yanı sıra şehit Sakine Cansız ve Fidan Doğan’ın aile üyeleri, Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, HDP eski milletvekili Besime Konca, 10. Paris Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ve beraberindeki belediye encümenleri, Ermeni Dernekleri yöneticileri, France Kurdistan Başkanı Slyvie Jan gibi çok sayıda politik şahsiyet alanda yerini aldı.

Eylemin en önünde “Adalet karanlıkta kaldıkça Fransa suçludur” pankartına her dilde “adalet” talebi eşlik ederken, PKK lideri Öcalan’ın posteri ile üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in flamaları taşındı.

Gare Du Nord’dan Republique Meydanı’na yapılan bir saatlik yürüyüşte, Fransız kadın hareketleri “adalet ve hakikat” pankartı ile feminist kortej oluştururken, Komünist Parti, Komünistler Birliği, Solidaires Sendikası, MRAP, Anti Kapitalist Parti, Solidaires sendikası, anarşist örgütlenmeler, Sosyalist Kadınlar Birliği ve Türkiyeli devrimci örgütlenmeler, pankart ve flamalarıyla yer aldı.

Eylem boyunca “Diktatör Erdoğan”, “Jin jiyan azadî”, “Bu utanç son bulsun” sloganları susmazken, “Devlet sırrı kaldırılsın, adalet sağlansın” talebi haykırıldı.
1 saat süren yürüyüşün ardından Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi adına Şengül Karaca ve Necmettin Demiralp, 9 yıldır alanlarda bu mücadelenin takipçisi olan halkı selamlayarak, bir kez daha Fransız hükümetini göreve çağırdı.

/ANF/