YPG şehitleri için Kamışlo’da kitlesel uğurlama

Türk devletinin saldırısında şehit düşen 4 YPG savaşçısı, Kamişlo’da düzenlenen kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Kamişlo’nun Enteriyê mahallesinde binlerce kişi, Türk devletinin 3 Ağustos günü SİHA saldırısında katlettiği Diyar Xelîl (Diyar Şoreş), Berzan Şêxmûs (Garzan Qamişlo), Ehmed Semo (Hêwa Qamişlo) ve Aram Ibrahîm (Orhan Qamişlo) adlı YPG savaşçıları için bir araya geldi ve cenazeleri alarak Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’ne kadar yürüdü.

Şehitlikte Cizre Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hêvî El Seyd ve Şehîd Rûbar Askeri Meclisi komutanlarından Nezîr Sofî birer konuşma yaptı.

Törene katılarak Türk devlet işgaline karşı güçlü tepki gösteren halkı selamlayan Hêvî El Seyd “Direnmeye devam edeceğiz” dedi. Şehit düşen 4 YPG’linin Rojava Devrimi’nde büyük rol oynadıklarını söyleyen Hêvî El Seyd, “Ülkelerini korumak için cephede durdular. Ancak işgalci Türk devleti, Şengal katliamının yıl dönümünde saldırdı. Dikkatli olmalıyız. Şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Şehitlerimize layık olduğumuzu, onların yolu olduğumuzu ispat edelim, şehitlerin kazanımlarını koruyalım” dedi.

Nezîr Sofî ise, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Onların izinde devrim ve özgürlük mücadelesine devam edeceğiz. Burada bulunmanız, Türk devletinin hain saldırılarına açık bir yanıttır” ifadelerini kullandı.

Ardından Kamişlo Şehit Aileleri Meclisi şehadet belgelerini okudu. Şehitler, sloganlarla son yolculuklarına uğurlandı.

 

/ANF/