Zarok Ma yeni dönemde 600 çocuğa ulaşmayı hedefliyor

Çocuklara kendi dil ve kültüründe müzik eğitimleri veren Zarok Ma yeni dönem kayıtlarıyla 600 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
Zarok Ma 6 Temmuz 2021 tarihinde “Mala we ya duyemîn” sloganıyla çocuklara müzik alanında eğitimler vermek için açılış gerçekleştirdi. 0-5 yaş aralığındaki çocuklara ses, ritim ve kendi dillerinde yapılan müzikleri tanıtmak ve öğretmek için eğitimler verilmesi hedefleniyor. Zarok Ma, yeni kayıt dönemi için 600 çocuğa ulaşmayı amaçlıyor. Yüz yüze verilecek eğitimlere katılım sağlamak için kurs kayıtları Eylül sonuna kadar devam edecek.
‘Açtığımız yerin çocukların evi olmasını istedik’
7 yıl önce çocuklara evlerde eğitim verdiklerini söyleyen ve Zarok Ma’da müzik öğretmenliği yapan Evindar Dulek, bir öğretmenin aracı olmasıyla 3-5 çocukla evlerde eğitime başladıklarını belirtti. Çocuklara kendi anadillerinde müzik yapmayı ve kültürlerini öğretmeyi amaçladıklarını söyleyen Evindar, “Özellikle yeni nesil çocuklar kendi dilinden, kültüründen uzak bir şekilde büyüyorlar. Bizler de bu sorunu azaltmak için kendi dillerinde yapılan şarkıları, sanatçıları ve kültürleriyle büyümeleri için Zarok Ma’yı açmak istedik. Bunun için ilk başta  Ma Music’i  küçük bir yerde açmıştık. 25-30 metre karelik bir alandı ve çocuklara yetmiyordu. Biz de bunun için büyük bir yer açmak ve bu açacağımız yerin çocukların ikinci evi olsun istedik. Çünkü çocuklar burada yaşanılan şeyleri hayatının bir parçasıymış gibi yaşam merkezlerine alıyorlar. Bu nedenle ne kadar rahat olurlarsa yaşamı da o kadar iyi hissetmiş oluyorlar. Aileleri çocukları buraya getirdikleri zaman ‘aa burası ev gibi’ cümlelerini kuruyorlar. Bunun için Zarok Ma büyük ve güçlü bir projeyle başladı ve şimdi de açılmış durumda” dedi.
Hedefleri 600 çocuğa ulaşmak
Evindar, yeni kayıt dönemiyle beraber 600 çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini belirterek, yeni yerlerinin büyük olmakla beraber sınıflarının da geniş ve rahat bir şekilde hazırlandığını söyledi. Evindar, bu sayede çocukların sınıflarda ve mekanda rahatça gezip dolaşabildiğini kaydederek, “Bizler de rahatlıkla derslerimizi verebiliyoruz. Bütün dekorlar ev hissi veriyor bu yüzden buraya ‘ikinci evleri’ diyoruz. Geldikleri zaman da dışarı çıkmıyorlar ve içeride kalıyorlar. Üst katlarda atölyelerimiz var ve orada zaman geçiriyorlar. Çocuklar ne zaman isterlerse o zaman çıkıyorlar. Bu yüzden hedefimizin tam yerinde bir hedef olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı
‘Yapılacak reklamlarla kayıtlarımız artacak’
Şuana kadar kurslara ilişkin güçlü reklamlar yapmadıklarını ifade eden Evindar, bu aşamadan sonra çalışma yoğunluğunu reklamlara vereceklerini ve üzerinde çalışacaklarını dile getirdi. Reklamlarla beraber kayıtların da artacağını düşündüklerini söyleyen Evindar, “Kurslara dair broşür dağıtımı dahi yapmamış olmamıza rağmen eski öğrencilerimizle beraber dört yüz öğrenci kaydımız bulunuyor. Aslında daha hızlı başlamayı hedefliyorduk. Ancak ailelere ulaşarak, eğitim günlerini ayarlamak ve daha sonra derslerimize başlamak istiyoruz. Sonradan çocukların kayıtlarını yaptırmak isteyen aileler oluyor ve onların da kaydını alarak, verdiğimiz derslere dahil ediyoruz. Hangi şehir ve ilçelerden başvurular olursa olsun hepsinin kayıtlarını yapıyoruz. Mesela Mardin, Siverek, Ergani ve birkaç ilçeden çocuklarını getiren aileler oluyor. Ve biz her zaman açık olmakla beraber fiziki anlamda zorluk çekmemeleri için onları bekliyoruz” diyerek eylül ayının sonuna kadar kayıt almaya devam edeceklerini dile getirdi.
/jin news/