Zîlan Vejîn: Önderliğe sahip çıkmak iradene, özgürlüğüne ve haklarına sahip çıkmak anlamına geliyor

PKK Lideri Öcalan’ın 23 yıldır çok ağır şartlarda direndiğini söyleyen PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, “Önderliğe sahip çıkmak, iradene ve özgürlüğüne çıkma anlamına geliyor” dedi.

PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, PKK Lideri Öcalan şahsında gerçekleşen komployla Kürt halkının ve özgürlük çizgisinde mücadele eden Kürt kadınların da hedef alındığını söyledi.

ANF’ye konuşan Eşbaşkan Vejîn, komploya karşı tutum alan Kürt halkının, Abdullah Öcalan’ı çok güçlü bir şekilde sahiplendiğini hatırlattı.

Rojhilat’taki halkın da radikal bir duruş sergilediğini kaydeden Vejîn, şunları söyledi: “Önderliğe sahip çıktı. Önderlik emeğiyle, mücadelesiyle ve direnişiyle tüm Kürdistan’da tanındı ve kabul gördü. Bu yüzden Türk devletine esir düştüğünde milyonlarca kişi Önderliğe sahip çıktı. Önderliğe yönelik uluslararası komplonun başarıya ulaşması aşama aşama geliştirilecekti. Komplonun başarıya ulaşmamasının üç temel nedeni var:

* Önderlik sergilediği duruşla, direnişle, geliştirdiği demokrasi ve barış projeleri ile komployu boşa çıkardı. 

* Halkımız güçlü bir direnişle Önderliğe, fikir ve felsefesine sahip çıkarak komployu boşa çıkardı. 

* Kürdistan gerillasının bugüne kadar verdiği mücadele ve direniş komplonun başarıya ulaşmasına engel oldu. 

Vejîn, Abdullah Öcalan’ın, halkın ve gerillanın direnişiyle amacına ulaşamadığını vurguladı. 

İNSANLIK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAKTIR

Öcalan’ın 23 yıldır çok ağır şartlarda yaşamını sürdürdüğüne dikkat çeken Vejîn, şöyle konuştu: ”Önderlik 23 yıldır tecrit altında. Bu bizim için verilmesi gereken bir özeleştiridir. Düşmanın planlarını boşa çıkarmak ve tecridi sonlandırmak vereceğimiz mücadeleyle bağlantılıdır. Hareket ve halk olarak mücadelemizi büyütürsek Önderliğin felsefesini hayata geçirebilirsek düşman asla amacına ulaşamayacaktır. Önderlik için başlatılan özgürlük hamlesini Rojhilat halkımız da sahiplendi. Bu hamleyi daha güçlü bir şekilde geliştirmeliyiz, çünkü Önderliğe sahip çıkmak insanlık değerlerine sahip çıkmaktır. Bu yüzden halkımız bulunduğu her alanda Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlatılan bu hamleye daha güçlü bir şekilde sahip çıkmalıdır. Özellikle Rojhilat halkımız 1999’da gerçekleşen komploya karşı nasıl radikal bir tutum sergiledi ise aynı tutumu bugün de sergilemelidir.”

SEFERBERLİK RUHUYLA ÇALIŞMALIYIZ

“Önderliğe sahip çıkmak, iradene, özgürlüğüne ve haklarına sahip çıkma anlamına geliyor, çünkü Önderlik de 23yıldır çok ağır koşullarda bir toplumun hakları, özgürlüğü ve mücadelesi için direniyor” diyen PJAK Eşbaşkanı Zîlan Vejîn, şunları ekledi: “Bugün Önderliğe yönelik saldırı tüm Kürt toplumuna saldırı anlamına geliyor. Halkımız bu saldırıları kadınlar ve gençler öncülüğünde boşa çıkarabilir. Bundan dolayı her şehirde, her mahallede gençler ile kadınlar Önderliğin projeleri çerçevesinde örgütlenebilir ve bu şekilde hamleye katılabilir. Önderliğimizin esaretinin 24. yılında fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için seferberlik ruhuyla çalışmalı ve mücadele etmeliyiz.”