Avrupa Kadın Dayanışması’ndan 8 Mart’a katılım çağrısı

Avrupa Kadın Dayanışması, “8 Mart’ın mücadeleci coşkusuyla Kürdistanlı ve Türkiyeli tüm kadınlara çağrımızdır; bütün kentlerde 8 ve 9 Mart’ta yapılacak miting ve yürüyüşlere katılalım. Kadın mücadelesini örgütleyelim” dedi.

Avrupa Kadın Dayanışması tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yoksulluğun, cinsiyetçiliğin ve yükselen ırkçılığın kapitalist sisteminde kadın emeğinin görünmeyen yüzünü göstermek, emek sömürüsü ve savaşa karşı özgür bir yaşamı kurmak için hep birlikte renklerimizi çoğaltarak, farklılıklarımızı göstererek yürüyelim” denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Kadınlar, hayatı özgürleştirmeye çalışan dokuma işçilerini de unutmadı. Çünkü onlar kadın emeğiyle, kadın greviyle 8 Mart’ı bize hediye ettiler. Kadın grevi kadınların perspektifi oldu. Ücret eşitsizliğine, kürtaj hakkına ve beden sömürüsüne karşı on binlerce kadını birleştirdi grev!

Bugün 8 Mart kadın mücadelesine özünü veriyor ve sınırları aşarak kapitalist sisteme karşı kadınları bir araya getiriyor. 8 Mart izinli tatil günü olmalı!

Şimdi sıra bizde! Savaşa, ırkçılığa şovenizme, cinsiyetçiliğe, sömürüye ve patriarkaya geçit yok!

Filistin’den Kurdistan’a, Afrika’dan Avrupa’ya, Hapishaneler’den göçmen kamplarına, fabrikalardan, okullara kadar bütün kadınlar özgür oluncaya dek, örgütlenmeye, bütün insanlık modern kölelikten kurtuluncaya kadar mücadeleye devam!

8 Mart’ın mücadeleci coşkusuyla Kurdistanlı ve Türkiyeli tüm kadınlara çağrımızdır; bütün kentlerde 8 ve 9 Mart’ta yapılacak miting ve yürüyüşlere katılalım. Kadın mücadelesini örgütleyelim.

Yaşamın olduğu her yerde mücadele eden kadınları selamlıyoruz! İşgalcilere karşı yıllardır direnen ve mücadele eden Kurdistanlı ve Filistinli kadınları selamlıyoruz! Dünyanın her yerinde hapishanelerde direnen politik kadınları selamlıyoruz!”

 

/ANF/