Kongra Star: Efrîn halkına boyun eğdirtemediler

Kongra Star Meclisi, Efrîn’in işgal edilmesinin yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklama şöyle:

“Efrîn işgalinin altıncı yıl dönümünü şiddetle kınıyor, şehitler Tekoşin, Barin, Avesta, Karker, Rojhatlar ve bunlar gibi binlerce direnişçi ve özgürlük savaşçısını saygıyla anıyor, onların önünde başımızı eğiyoruz. Astana mutabakatı ve Türk devletiyle ortak çıkarları olan bazı uluslararası güçlerin dolaylı onayı sonucunda kültürünü ve çok renkliliğini tarihten bu yana koruyan Efrîn faşizm tarafından işgal edildi.

Suriye devriminin başlangıcından bu yana Efrîn halkının direnip kendini savunması ile Efrin tüm Suriye’nin en güvenli bölgesi haline geldi. Soykırımcı devlet ve tüm hegemonik güçler bölgede yeni, çağdaş bir sistemi kabul etmeyip, toplumsallaşma devrimini ortadan kaldırmak için Rus ve Türk devletleri arasında kirli bir planla işgal saldırısı gerçekleştirdiler. Efrin’de demografik yapıyı değiştirme ve Efrin’in asıl halkını katletme politikasını dayatmak amacıyla üçüncü dünya savaşını genişlettiler. Halkın iradesini zayıflatmak ve kırmak, kaderi hakkında bir irade ve karara sahip olmasını engellemek için uzun süredir işgal sürdürülüyor.

20 Ocak günü 72 savaş uçağı acımasız bir saldırıyla işgalci Türk devleti Efrîn’i bombalamıştır. Efrîn’in işgali Önderliğe yönelik uluslararası komplonun bir parçasıdır. Rojava’nın bu bölgesinde Önderlik  özgür birlikte yaşama felsefesini eğitip örgütledi. Bu nedenle tüm Efrin bölgesi bombalandı, sivil halk, çocuklar, kadınlar, yaşlılar hedef alındı, yaşam için gerekli tüm altyapılar bombalandı. Uluslararası ve güvenlik konseyi, insan hakları kurumları ve tüm kurumlar bu işgale sessiz kaldı. Tüm ahlaki ve insani standartlar ihlal edildi, vahşice eylemler yapıldı, cinayetler, tutuklamalar, kaçırmalar, saldırılar işgal altındaki topraklarda bugüne kadar devam ediyor. Bu özellikle kadınlar açısından bir savaş suçudur. Newroz bayramını kucaklayan Mart ayında katliam ve cinayetler devam ediyor.

58 günlük direniş tarihi bir şekilde gösterildi. Sonuç olarak zorla yerinden edilen Efrînliler, Şehba’ya yerleşerek direnişten uzaklaşmadılar. Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında örgütlenen Efrîn halkı kısıtlı imkanlara rağmen hâlâ kamplarda direnmeye devam ediyor.

Kongra Star olarak Efrîn işgalini bir kez daha şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma, işgalci Türk devletine, vahşi eylemlerine son vermesi ve tüm bölgelerden çekilmesi için baskı uygulamaya çağırıyoruz.

Halkların kardeşliğini esas alan Demokratik Ulus felsefesinin kadınları kurtarma ve özgür kadın çizgisini koruma ideolojisi fikri ve felsefesiyle mücadele düzeyini yükselteceğimize, Efrîn, Serekaniyê ve Girê Spî’de işgali yenene ve halklar yerlerine dönene kadar direnmeye devam edeceğimize ve şehitlerin yolunu sonuna kadar takip edeceğimize söz veriyoruz.” 

 

/ANHA/