Rojava halkları Efrîn işgaline karşı alanlarda

Türk devletinin Efrîn’i işgal etmesinin altıncı yıldönümü nedeniyle Rojava’nın birçok kentinde alanlara çıkan halk, ulusal ve demokrat güçlere işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik kirli politikaları ve saldırılarına karşı birlik olma çağrısı yaptı.

Efrîn’in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilişinin yıl dönümünde Kuzey ve Doğu Suriye halkları alanlardaydı. 

Efrin’e yönelik saldırı ve işgalin 6’ıncı yıldönümünde Dêrik, Kobanê ve Minbic’de kitlesel yürüyüş gerçekleştirilirken Tirbespiyê, Amudê, Hesekê, Til Temir’de de eş zamanlı basın açıklamaları yapıldı.

Ellerinde zeytin ağacı dallarıyla yürüyüşe katılan yurttaşlar, Çağ Direnişi Şehitleri’nin posterlerini taşıdı ve “Türk işgaline hayır” ve “Efrin’i özgürleştirmek önceliğimizdir” gibi yazılı pankartlar açtı. Yürüyüş boyunca, “Bijî Berxwedana Serdemê”, “Bi can bi xwîn em bi te re ne Efrîn” ve “Şehîd namirin” sloganları atıldı.

Çağın Direnişi şehitlerinin saygıyla anıldığı açıklamalarda, şehitlerin takipçisi olmaya devam edeceklerinin vurgusu yapıldı. Binlerce kişi, Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilen Efrin ve diğer tüm bölgelerin özgürleştirilinceye kadar bölge halkının mücadelesinin devam edeceğini kaydetti.

İşgalci Türk devletinin Efrin’e yönelik işlediği insanlık dışı suçlara ve uluslararası güçlerin sessizliğine dikkat çekilen açıklamalarda, ulusal ve demokrat güçlere işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik kirli politikaları ve saldırılarına karşı birlik çağırısı yapıldı.

 

/ ANHA /