KJAR: Jin, Jiyan, Azadî ruhuyla Newroz ateşini harlayalım

Doğu Kürdistan Özgür Kadın Topluluğu (KJAR) Newroz vesilesiyle bir açıklama yayınladı. KJAR açıklamada, Jin Jiyan Azadî eylemlerinin devam ettirilmesi ve mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaptı.

PKK lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm kadınların ve halkların Newrozu’nu kutlayan KJAR, İran ve Doğu Kürdistan’daki özgürlükçü halklardan bu yılki Newroz ateşini Jin Jiyan Azadî felsefesinin ruhuyla harlamalarını istedi.

KJAR’ın açıklaması şöyle:

”Bu yılki Newroz halkların özgürlük mücadelesinin kazanımlarının korunması anlamına gelmektedir.

Kürdistan, İran ve Ortadoğu’da kadınların öncülüğünde gelişen özgürlükçü halkların direnişi ve mücadelesinin sesi Newroz’a sayılı günler kala dünya halklarına ulaştı. ‘Jin Jiyan Azadî’ devriminin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zaman geçti. Bu devrim öyle bir devrimdir ki, yüreklerdeki ateşi yeniden alevlendirerek, zulmü yakmıştır. Kürdistan dağlarından yükselen ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı bugün tüm Kürdistan’ın köy ve bölgelerine ulaştı. Bu slogan özgürlük, zulme karşı direniş ve aynı zamanda farklılıkların biraradalığına dayalı bir yaşamın inşası anlamına gelmektedir.

Bu üç kelime bir direniş ve mücadele felsefesinin yaratılmasına neden oldu. Geçtiğimiz yıl boyunca Jin Jiyan Azadî devriminin etkinlik ve gösterilerle farklı şekillerde devam ettiğini, 8 Mart’taki etkinliklerlede farklı bir renge dönüştüğüne tanık olduk. Doğu Kürdistan ve İran’daki kadınlar, rejimin aldığı tüm önlemlere rağmen devrim şehitlerini andı. Bu etkinliklerin öncülüğünü şehit anneleri yaptı. Şunu çok açık ifade edebiliriz ki İran İslam Konseyi seçimlerinin sonuçları ile 8 Mart büyük bir coşku ile karşılanmıştır.

Kürdistan’ın farklı yerlerindeki Kürt halkı, Newroz’u özel bir coşkuyla karşılıyor. Kürt halkı, Newroz’da Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüne vurgu yapıyor. Bu yılki Newroz ateşinin gürlüğü özgürlükçü halkların birliğini ve ortak eylemini güçlendireceğini gösteriyor. Doğu Kürdistan ve İran’da birkaç gündür ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganıyla başlayan Newroz Bayramı’nda şehit anneleri şarkı söyleyerek çocuklarının dilek ve umutlarını anlatıyor. Bu yılki Newroz’da yine halkların adalet ve özgürlük mesajı yükseldi.

KJAR, olarak birkez daha başta özgürlükçü dünya lideri Önder Apo olmak üzere tüm halkların Newroz Bayramını kutluyoruz. Yine İran ve Kürdistan’daki tüm kadınlara ve halklara ‘Jin Jiyan Azadî’ ruhuyla Newroz ateşini harlayarak, Newroz kültürünün anlamı ve önemini tüm dünyaya göstermeye çağırıyoruz.”

 

/ Rojnews /