Barış Anneleri İnisiyatifi: Hasta tutukluları bırakın

Cezaevinde yaşanan hak ihlallere ilişkin açıklama yapan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, “Artık yeter” diyerek, hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
Barış Anneleri İnisiyatifi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin Çocuk Parkı’nda yapmak istediği açıklamaya izin verilmemesi üzerine İstiklal Caddesi’nde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Cezaevinde yaşamını yitiren tutukluların fotoğraflarının taşındığı eylemde, “Emê tecridê bişkînin û jiyané azad bikin” pankartı açıldı. Kitle sık sık “Bijî berxwedana zindana” ve “Girtîyen sîyasî rumeta me ye” sloganları attı. Barış Anneleri İnisiyatifi, cezaevinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti.
‘ARTIK YETER’
Barış Annesi İnisiyatifi üyesi Emine Eren, cezaevlerinde yaşanan ölümlere değinerek, hasta tutukluların tedavisinin yapılması için bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. Eren, “Öcalan ve tutuklular üzerindeki tecrit kaldırılsın. Son süreçte 7 arkadaşımızın cenazesi cezaevinden çıktı. Artık yeter” dedi.
‘TECRİDİ KABUL EDECEK DEĞİLİZ’
Annelerin tecridi kabul etmediğini belirten Eren, “Artık cezaevlerinde cenazelerin çıkmasını istemiyoruz” diye belirtti. Eren, “Barzani’ye de KDP’ye de sesleniyoruz. Cenazelerini isteyen annelerin taleplerini yerine getirilsin. Artık yeter. Barış anneleri adına sesleniyorum, savaşa karşıyız” diye konuştu.
Açıklamadan sonra Barış Anneleri, tüm engellere rağmen slogan atarak yürüdü. HDP İl Örgütü’ne kadar yürüyen kitle, zılgıtlar eşliğinde “Bijî berxwedana zîndana”, “Jin, jiyan, azadî” ve “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganları attı.

 

/MA/