Fehime Poyraz: Deniz’in katilinin yalnız olmadığını biliyoruz; ona destek verenler var

HDP’ye yönelik saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden fail Onur Gencer’in yargılandığı davanın görülecek ilk duruşması öncesinde anne Fehime Poyraz, kendisini yalnız bırakmayan ve davaya sahip çıkan herkese teşekkür etti. Fehime, “Bu dava Kürt halkının ve ona destek verenlerin davasıdır” dedi. 
HDP İzmir İl Örgütüne yönelik silah saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin İzmir Bayraklı Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesinde adliye binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, PM ve MYK üyeleri, Kadın Koordinasyonu üyeleri, milletvekilleri, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ayşe Erdem, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, SODAP Sözcüsü Sevtap Akdağ, SKM Genel Sözcüsü Çiçek Otlu ile EMEP, Halkevleri, DİSK, TÖP, Devrimci Parti, Alevi Bektaşi Dernekleri, Kadınlar Birlikte Güçlü ve Barış Annelerinden temsilciler katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, şunları söyledi:

Deniz’e sıkılan kurşun barış umuduna ve demokrasiye sıkılmıştır

Bugün Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması yapılacak. 17 Haziran’da İzmir İl Örgütümüze yapılan saldırıda Deniz Poyraz arkadaşımız vahşice katledildi. Bugün burada bir katil yargılanacak ama bu katilin arkasındaki güçler, bu katile emir verenler, tetiği çekmesi için yönlendirenler halen açığa çıkmadı, sorgulanmadı. O gün Deniz’i katlederken büyük bir kaos planladılar. Deniz’e sıkılan kurşun elbette ki bu ülkede birlikte yaşam umuduna sıkılan kurşundur. Deniz’e sıkılan kurşun aynı zamanda barış umutlarına ve demokrasiye sıkılan kurşundur. Bu kurşunu sıkmak için katili partimize gönderenler bir kaosun peşindeydiler. Ama Türkiye halkları bu kaosun yaşanmasına izin vermedi. Bu kaosu elinin tersiyle ittiği gibi ülkede milyonlar Deniz oldu. Türkiye’de milyonlar Deniz’e sahip çıktı.

İktidarın nefreti Deniz’in öldürülmesine neden oldu

Biz biliyoruz ki özellikle iktidarın dili, nefreti, öfkesi, HDP’yi her gün hedef göstermesi, her gün partimize hakaret etmesi Deniz’in öldürülmesine ve katillerin yönlendirilmesine neden oldu. O günkü atmosfer, iktidarın dilinden asla bağımsız ele alınamaz. Roboski Katliamının katilleri ortaya çıkmadığı sürece, Ankara Garı’nın, Suruç’un katilleri ortaya çıkmadığı sürece, Deniz’in katillerinin arkasındaki güçler ortaya çıkmadığı sürece bu ülkede ne yazık ki cinayetler devam edecek gibi görünüyor.

Davaya müşteki olarak katılacak olan Deniz’in annesi Fehime Poyraz ve destek için gelen milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, sendika ve kadın örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişiyle konferans salonu önünde bekliyor.
‘Beni yalnız bırakmadılar’
Duruşma öncesi konuşan Deniz’in annesi Fehime, kimsenin kendisini yalnız bırakmadığını söyleyerek öncelikle gelen vekillere, avukatlara ve destek verenlere teşekkür etti. Fehime, bu kadar katılımcıyı gördükten sonra heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Bu dava sadece benim davam değil tüm Kürt halkının ve Kürt halkına destek verenlerin davasıdır. Sağ olsunlar bizi hiç yalnız bırakmadılar. Deniz’i katleden katilin yalnız olmadığını biliyoruz ona destek verenler var, onlar katilden daha etkilidir. Sadece katil değil onu yönlendirenler de cezalandırılmalıdır” dedi.
‘Barış Anneleri’nden güç aldım’
Barış Anneleri’nden ayrıca güç aldığını sözlerine ekleyen Fehime, artık kimsenin ölmemesini isteyerek barışın gelmesi gerektiğini vurguladı.