Dersim’de yasağa rağmen kadınlar sokağa çıktı

Dersimli kadınlar yasağa rağmen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Dersim’de Valiliğinin pandemi nedeniyle kent genelindeki eylem ve etkinliklerin 24 Kasım ile 8 Aralık tarihleri arasında yasaklamasına rağmen Dersim Kadın Platformu, Seyit Rıza Parkı’nda toplanarak kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Dersim Kadın Platformu adına söz alana Fatoş Argın, “Ekonomik sorunlar, geçim derdi, en temel ihtiyaçların bile karşılanamaz hale gelişinin en büyük yükünü sırtlanan kadınlar, yoksulluk ve çaresizlik girdabında çaresizliğe mahkum ediliyor. İstanbul Sözleşmesi’nin bir gece yarısı kararıyla iptal edilmesi şiddet faillerini cesaretlendirirken, kadınların kağıt üstündeki en küçük haklarının dahi ortadan kaldırılması için iktidar adeta bir savaş ilan etmiş durumda. Adalet yok, hukuk yok, kadınların başvurup cevap alabilecekleri, destek bulabilecekleri devlet kurumlarının kapısı kadınların yüzüne çarpıyor” dedi.

Argın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kürt kadın siyasetçiler, kadın kurumları bu kadın düşmanı politikalardan en çok pay alanlardan oluyor. Kayyımlar eliyle tasfiye edilmeye çalışılan kadın kurumları, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda iktidarın nasıl bir yol haritası çizdiğini de gösteriyor. Şiddet her yerde katmerlendiği gibi kentimizde de katmerleniyor. Neredeyse iki yıldır Gülistan Doku’dan haber alamıyoruz. Kentimizde fuhuş çetesi gibi önemli iddialar gündeme geliyor. Bu iddiaların araştırılması ve gereğinin yapılmasını istiyoruz”diye konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.