Filistinli feminist aktivist Jawhara Khanfees öldürüldü

Şefo Amro kentinde feminist aktivist Jawhara Khanfees katledildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden aktivistin katledilmesi ailesi ve kadınlar tarafından kınandı.

Feminist aktivist Jawhara Khanfees, Celile bölgesindeki Şefa Amro kentinde 7 Haziran’da katledildi. Sağlık birimlerinin verdiği bilgilere göre, 28 yaşındaki Jawhara Khanfees’in arabasına yapılan saldırı sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Jawhara Khanfees hedef alındı

Celile güvenlik güçleri tarafından yapılan ilk soruşturmaya göre Jawhara Khanfees doğrudan hedef alındı. Bazı basın kaynaklarında çıkan haberlere göre Jawhara Khanfees’in feminist faaliyetleri nedeniyle akrabalarından birinin parmağının cinayette olduğuna dikkat çekiliyor. Aynı zamanda ailenin bu suçla ilgili resmi bir şikayette bulunmadığı ifade ediliyor. Ayrıca 8 Haziran’da Jawhara Khanfees’in akrabaları ve aktivistlerin, olayı kınadıkları da bildirildi.

Kadına şiddeti konuşmuştu

Jawhara Khanfees daha önce basına verdiği bir demecinde şu ifadeleri kullanmıştı: “Kadına yönelik şiddet olgusu Arap toplumumuzun güvensizliğinin olumsuz sonuçlarından biridir. Kadına yönelik şiddet yaşamın her alanında ilerlememizi ve gelişmemizi engellemektedir. Filistin toplumunda endişe, korku ve güvensizlik yaratmaktadır.”

Ayrıca bugün Şefa Amro Belediyesi, feminist aktivist Jawhara Khanfees’in arabasını hedef alan ve onun hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayı kınayan bir açıklama yayınladı.

Filistin’de 48 katletme olayı 

Feminist aktivist Jawhara Khanfees’in ölümüne yol açan bu olay, son yıllarda Filistin’de meydana gelen kadına şiddet kapsamına giren 48’inci katletme olayı. 2022’de katletme oranı yüzde 32’ye ulaştı.

 

/Jinhaagency.com/