Londra: 17. Zilan Kadın Festivali 26 Haziran’da

Londra’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl 17’ncisi , ”Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa!” şiarıyla gerçekleştirilecek. 
İngiltere’nin başkenti Londra’da Jiyan Kadın Meclisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl 17’incisi, 26 Haziran’da ”Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa!” sloganıyla gerçekleşecek.  Hazırlıkları son aşamaya gelen festival kapsamında bu yılda birçok etkinlik yapılacak. Festivalde, sanatçılar Ayfer Düzdaş, Suna Alan, Paula Darwısh, Sevim Aslan, Group Yade, Group Piro ve Kurdish Women’s Choir sahne alacak.
Milletvekili Feryal Clark ve insan hakları avukatı Melanie Gingell’ın konuşmacı olarak katılacağı festivalde, müziğin yanı sıra, folklor, davul ve zurna, yöresel kıyafet defilesi ile sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. Ayrıca yemek ve kıyafet stantlarının çeşitliliği ile çocuklar için kreş ve etkinlikler olacak.
‘DİREN, ÖRGÜTLEN, ÖZGÜR YAŞA’
Jiyan Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada, festivale her kesimden kadının davetli olduğu belirtilerek, Ortadoğu’da Kürt kadının öncülük ettiği devrim ile özgür bir toplumun inşa edildiğine vurgu yapıldı. Açıklamanın devamında, ”Bu yıl ‘Diren, Örgütlen, Özgür Yaşa!’ diyerek buluşacağız ve direniş ezgilerimizle, halaylarımızla mücadeleye devam diyeceğiz. Sözlerimiz, ezgilerimiz, sloganlarımız direnişe odaklanacak. Sadece bir etkinlik değil bizimkisi, daha fazla güçlenmek için bir arada olacağız.”

 

/MA/