Gülcan Kaçmaz Sayyiğit: Kadın haklarından ana dil hakkına kadar birçok alanda mücadele edeceğiz

Wan’da (Van) Yeşil Sol Parti rüzgarı esmeye başladı. 8 milletvekilinin tamamına talip olan Yeşil Sol Parti’nin adaylarından Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, ANFye konuştu. 

Wan, Serhat’ın en büyük kenti. 1,5 milyona yakın nüfusa sahip olan Wan’ın seçmen sayısı 700 binden fazla. 8 milletvekilinin 8’ni de almayı hedefleyen Yeşil Sol Parti’ye büyük destek var. Wan’da açılan her seçim bürosu binlerin katılımıyla miting havasında geçiyor. Yeşil Sol Parti’nin adaylarından olan Kaçmaz Sayyiğit, yasak ve baskıların kendilerine hiçbir zaman geri adım attırmadığını belirterek; Kürt sorununun çözümü,  kadın haklarından ana dil hakkına kadar daha çok mücadele edeceklerini söyledi.

Sayyiğit, şöyle konuştu: “Kadın mücadelesi başta olmak üzere Kürt mücadelesi, ezilenlerin mücadelesi, hor görülenlerin mücadelesi, doğa mücadelesi, anadil mücadelesi, tecride karşı mücadele, zindanlardaki hukuksuzluklarla ilgili mücadeleme daha çok sarıldı. Belediye Eşbaşkanlığı mazbatamın verilmeyişi, kesinlikle halkımızdan koparmadı. Hemen hemen her gün halka iç içeyiz, halkla beraberiz. Onların temsiliyeti, onların iradesi olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte siyasi alanda çalışmamızı son ana kadar, hem Meclis çatısı altında hem de yerelde halkımızla birlikte devam edeceğiz.”

SAYYİĞİT KİMDİR?

Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, 1982’de Van/Gevaş’ta doğdu. İlk, orta ve liseyi Gevaş’ta okuyan Sayyiğit, daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünü bitirdi. Aynı alanda yüksek lisans yapan Sayyiğit, 2008’de Van’ın Çatak İlçesine coğrafya öğretmeni olarak atandı. Öğretmenliğe atandıktan sonra Eğitim Sen’de sendikal faaliyetlerde bulunan Sayyiğit, Eğitim Sen Çatak Temsilciliği, 2014 ile 2017 yılları arasında Eğitim Sen Van Şube Eşbaşkanlığını yaptı. 2015’ten sonra açığa alınan Sayyiğit, 2017’de görevine iade edildikten iki gün sonra bu kez KHK ile ihraç edildi. Sayyiğit, 2019 yerel seçimlerinde Wan’ın Edremit ilçesinde, HDP Edremit Belediye Eşbaşkanlığına seçildi. KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmedi. YSK, seçimi kazanamayan AKP adayına verdi.

/ANF/