​​​​​​​Helikopter kazasında şehit olan YAT görevlileri Heseke’ye getirildi

Başûrê Kurdistan’da Helikopter kazasında şehit düşen QSD’ye bağlı Antiterör Birlikleri (YAT) üyesi 9 savaşçının cenazeleri Heseke’ye getirildi. Şehitler için yarın yapılacak cenaze törenine katılım çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi 9 şehidin cenazelerinin bugün Heseke’ye ulaştığını bildirdi.

“Bir dizi temasın ardından güçlerimiz, Başûrê Kurdistan’da 2 helikopter kazası sonucunda şehit düşen Antiterör Birlikleri (YAT) komutanı ve 8 savaşçısının cenazeleri bugün Heseke’ye getirildi” denilen açıklamada, şehitler için yarın (22 Mart) saat 11.00’da cenaze töreni yapılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, tören Heseke Xuwêran mahallesinde bulunan Şehit Sarya Hastanesi’nde bulunan cenazelerin alınmasıyla başlayacak. Omuzlarda taşınacak olan cenazeler kitlesel bir şekilde aynı mahallede bulunan Serdem Stadyumu’na götürülecek.

“Burada düzenlenecek olan törene QSD Genel Komutanlığı, terörle mücadeledeki müttefiklerimiz ile kurum ve kuruluşların temsilcileri de katılacak, mesajları okunacak” denilen açıklamada, tüm halklara şehitleri uğurlama törenine katılmaları çağrısı yapıldı.

 

/ANHA/