İzmir Adalet Nöbeti’nde Aysel Tuğluk için çağrı

i İzmir Adalet Nöbeti’nin 4’üncü gününde tutsak yakınları Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmasını talep etti.
İzmir Barosu önünde hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti bugün 4’üncü gününde. Nöbet eylemini Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Kadın Hakları Komisyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe yönetimi ziyaret etti. Tutsak yakınlarına çiçek sunulan ziyaretlerde ÖHD Eşbaşkanı Şükran Öztürk ve tutsak yakını Hanife Gümüş konuşma yaptı.
‘Cezaevlerinde hak ihlalleri ‘yaşam hakkı’ ihlaline kadar varabiliyor’
Ziyarette konuşan ÖHD İzmir Şube Eşbaşkanı Şükran Öztürk, hasta tutsakların yaşadıkları hak ihlallerinin yaşam hakkı ihlaline vardığını dile getirerek, “Birçok hasta mahpusun ölüm haberleri geliyor. Aileler artık bu acılara dayanmak istemediklerini söylüyorlar. Bizde ÖHD olarak cezaevlerine yönelik bu durumları birçok kez raporladık. Birçok yere de başvurduk. Ancak gerek Adli Tıp Kurumu’nun gerekse yetkililerin bu duruma duyarsız kalması nedeniyle sonuç alınamıyor. Annelerin hak mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacağımızı yineliyoruz” şeklinde belirtti.
‘Aysel Tuğluk serbest bırakılmalı’
Çocuklarını cezaevi koşullarının hasta ettiğini belirten Hanife Gümüş ise görüş sürelerinin kısaltıldığını ve çocuklarının yaşadıkları yerden çok uzaktaki cezaevlerine gönderildiği için sıklıkla ziyaret edemediklerini dile getirdi. Telefon görüşünün de kısıtlandığını ve 10 dakikadan daha fazla görüşmek istediklerini belirten Hanife, “Biz çocuklarımızın yakındaki cezaevlerine sevk edilmesini ve hasta tutsakların bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz. Diyorlar ki adalet var. Türkiye’de adalet yok. Cezaevlerinde Kürtleri yok etmek istiyorlar. Ama bilsinler ki Kürtler binlercedir. Biz ne Kürt ne de Türklerin ölmesini istiyoruz. Barış istiyoruz savaş istemiyoruz.” diye belirtti.
‘Destek artarsa sesimize yanıt gelir’
Kamuoyundan destek talep eden Hanife Gümüş, “Kadınlar, tutsak yakınları bize destek vermeli. İnsan olan herkes bize destek vermeli. Ancak bu şekilde devlet bizim sesimize cevap verir. Hasta tutsaklarımızı bıraksınlar. Biz yağmur da olsa kar da olsa burada olacağız. Herkes sesimizi duymalı. Tutsak anneleri babaları gelsinler gerekirse yerde otururuz” dedi.

 

/MA/