Jineoloji ‘Pandemi Özel Dosyası’ çıktı

3 aylık bilim-kuram dergisi Jineoloji, “Pandemi Özel Dosyası”yla çıktı.

Jineoloji Dergisi, “Pandemi  Özel Dosyası”yla çıktı. “Toplum Kırım Aracı Olarak Pandemi” adıyla çıkan derginin özel dosyası, “www.jineolojidergisi.com” web adresi üzerinden online erişime açıldı. Dergide yer alan yazılarla, tarihten günümüze salgınlar ve sağlık hizmeti alanında yaşananlara ışık tutuluyor.

Yine veba, kolera, tifüs, İspanyol gribi, sars, ebole gibi salgınlar ile devletlerin bu salgınlar karşısında nasıl hareket ettiğine dikkat çekiliyor.

 

Derginin özel sayısında yer alan yazılar şöyle:

“Geleceği Tahayyül Etmek İçin… / Nagihan Akarsel, Pandemi ve Ulus-Devlet / Nazan Üstündağ, Kürdistan’da Pandemi ve Sömürge Toplum Gerçeği / Ruşen Sekvan, Esas Virüs Kapitalizmin İdeolojisi Endüstriyalizmdir / Zöhre Bozacı, Pandemik Hüzün / Suprabha Seshan, Bilimcilik ve Covid-19’dan Sağlıklı Çıkmanın Yolu / Jineolojî Akademisi, Sürdürmek, Harekete Geçirmek ve Devrimleştirmek: Pandemide Feminist Öğrenmeler / Juliana Díaz Lozano, Covıd-19 Salgınının Kadın İşgücü Üzerindeki Etkileri / Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Araştırma Merkezi, Savaş ve Sömürgeciliğin Yerinden Ettikleri: Yok Sayılan ve Yeniden Başlanılamayan Hayatlar / Şilan Bingöl, Gençliğin Kederli Işıltısından Yaşlılığın Sevinçli Sönümlenişine! / Nejla Kurul, Pandemi Yeni Yaşama Çağırırken… /Ayşe Berktay.”

/MA/