Kadın mücadelesinde yaşamını yitirenler için balonlar uçuruldu

TJA ve HDP Hakkari Kadın Meclisi, 25 Kasım etkinlikleri dolayısıyla Devrimci Gençlik Köprüsü’nde mor ve beyaz balonlar uçurdu.
Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Devrimci Gençlik Köprüsü’nde mor ve beyaz balonlar uçurdu. Etkinliğe Hakkari Barış Anneleri Meclisi, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) temsilcisi Avukat Harika Günay Karataş ve çok sayıda kadın katılım sağladı.
Kadınlar Deniz Gezmiş ve arkadaşları tarafından 1972 yılında Zap Suyu üzerine yapılan köprü yakınlarında bir araya gelen kadınlar, “Tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına karşı kadın mücadelesi her yerde” pankartı ve “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana jinan” sloganlarıyla köprüye doğru yürüdü. Burada kadınlar adına açıklama yapan HDP Hakkari Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, düzenledikleri etkinliği, Mirabal Kardeşler’den bu yana devrimci mücadele yaşamını yitiren ve mücadeleyi bugüne taşıyan kadınlarına atfettiklerini dile getirdi.
‘Mücadelemiz devam edecek’
HDP Kadın Meclisi olarak kadın mücadelesini başarıya ulaştırana kadar sürdüreceklerini vurgulayan Sinem, kadına yönelik şiddete karşı alanlarda olup haykırmaktan vaz geçmeyeceklerini ifade etti. Sinem, “Barış sağlanana, kadınlar özgür olana dek mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Açıklamanın ardından kadınlar zılgıtlarla, “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla mor ve beyaz balonlar uçurdu.

/Jinha/