Kadınlardan 25 Kasım’da yapılacak yürüyüşlere katılım çağrısı

Erkek-devlet şiddetine, özel savaş politikalarına, tecride, ekonomik krize karşı sokaklara çıkan kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında birçok eylem ve etkinlik düzenledi. 

25 Kasım’a kadar eylemlerin devam edeceğini belirten kadınlar 25 Kasım Perşembe günü birçok kentte yapılacak olan kadın yürüyüşlerine katılım çağrısı yaptı. 

ADANA 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), kadınlarla kahvaltıda biraraya geldi. Etkinlikte konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, 25 Kasım’a ilişkin yapacakları eylem ve etkinliklere katılım çağrısı yaparken, Seyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Fundan Buyruk da, şiddete karşı örgütlü kadın mücadelesinin önemine dikkat çekti. HDP Adana Kadın Meclisi üyesi Suphiye Bayav ise, 25 Kasım’da saat 18.00’de 5 Ocak Meydanı’ndan İnönü Parkı’na kadar yapılacak kadın yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

ŞIRNAK 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, HDP Kadın Meclisi ve TJA, dört yol kavşağında bir araya gelerek katledilen kadınların künyesini okudu. Kadınların eylemine, HDP il ve ilçe örgütleri, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın katıldı. “Bizden başka kazanan olmayacak”, “Kadın yaşam özgürlük” dövizlerinin ve katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı etkinlikte konuşan HDP Cizre ilçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, katledilen kadınların hayatlarına değinerek, failler bulunana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Katledilen Mirabel Kardeşler’in yanı sıra Başak Cengiz, Emine Bulut, Ceren Özdemir, Deniz Poyraz ve kaybettirilen Gülistan Doku’nun künyeleri okundu.

 İZMİR  

TJA ve İzmir Barış Anneleri Meclisi, 25 Kasım eylem ve etkinlikleri kapsamında kahvaltıda bir araya geldi. HDP Çimentepe Mahallesi temsilciliğinde buluşan kadınlar, 25 Kasım’da yapılacak eylem ve etkinler konuşuldu. Kahvaltıda konuşan İzmir Barış Anneleri Meclisi sözcüsü Behiye Yalçın, 25 Kasım için katılım çağrısında bulunarak “25 Kasım’da katledilen ve şiddete maruz kalan tüm kadınlar için alana çıkıyoruz” dedi. 

 MERSİN

Mersin Kadın Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda etkinlik düzenledi. “Şiddete, emek sömürüsüne, erkek egemenliğine karşı isyandayız. Özgürlüğümüz için alanlardayız” pankartının açıldığı etkinlikte katledilen kadınların fotoğrafı ve kadın mücadelesine vurgu yapan dövizler taşındı. 

Ayşenur Önal, kadınların baskı ve şiddete karşı her yerde mücadele ettiğini belirtti. Etkinlik sanatçı Yeliz Adıgüzel’in sahne almasıyla son buldu.

/MA/