Kamışlo’ya düzenlenen SİHA saldırısında YPJ’li Mizgin Botan’ın hayatını kaybettiği açıklandı

Türk devletine ait SİHA’ların 30 Mayıs’ta Rojava’nın Kamışlo kentinin Sêgirka köyünde bir araca düzenlediği saldırıda YPJ komutanı Mizgin Botan’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

YPJ Genel Komutanlığı, yaptığı açıklamada YPJ’li ‘Mizgin Botan’ kod adlı Rojhılat-Selmas doğumlu Rahime Xezali’nin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada Dicle Cûdî ve Hêvîdar Dirbesiyê kod adlı YPJ’lilerin de yaralandığı bilgisine yer verildi.

Açıklama Şöyle:
Türk devletinin işgalci gücü Kürdistan topraklarına ve Rojava devrimine acımasızca ve vahşice saldırmaya devam ediyor. Türkiye’nin bölgedeki vahşice otoritesini kaybetmediği uluslararası güçlerin bakışı altında bu saldırılar aralıksız devam ediyor. Rojava devrimi kadınların öncülüğünde gerçekleşmiş ve onların gücü ve iradesiyle insanlığımızı IŞİD çetelerinden kurtarmıştır. İşgalci Türk devletinin saldırılarının hedefi hep olduk. Ancak YPJ güçleri olarak bu tehdit ve saldırılar karşısında sessiz kalmayacak ve Rojava devrimini savunmaktan ve genişletmekten geri çekilmeyeceğiz.
30 Mayıs’ta El-Kamışlı şehrinde işgalci Türk devleti drone ile bir otomobile saldırdı. Bu olayda yoldaşımız Mizgin Botan ve vatansever vatandaşımız Kesra Melek şehit olmuş, yoldaşlarımız Dijla Cudi ve Hevidar Dirbesiye yaralanmıştır. Yoldaşlarımız Mizgin Botan ve Kesra Melek’in ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehit olan tüm yoldaşlarımıza, uğruna canlarını feda ettikleri hedeflere ulaşacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Yoldaşlarımız Dijla Judi ve Hevidar Dirbesiy ê’ye acil şifalar diliyoruz.
Rahime Ghezali olarak tanınan Mizgin Botan yoldaş, Rojava’da ağır çatışmaların yaşandığı sırada seferberlik çağrısına cevap verdi ve YPJ Kadın Koruma Birimleri saflarına katıldı. Aslen Doğu Kürdistan’ın Salmas şehrinden, devrimci mücadeleye adanmış bir ailede büyüdü. Mizgin, toprağına ve halkına olan sevgisiyle büyüdü ve hep kolektif özgürlüğümüzü arayarak yaşadı. Rojava devrimi gerçekleştiğinde Mizgin yoldaş büyük bir sevinç ve heyecanla yaşadı. IŞİD çeteleri Rojava’ya ağır saldırırken, Mizgin oradaki memleketine yöneldi ve devrimde yer aldı. Yoldaş Mizgin her zaman direnişin ön saflarında yer alma isteği ve istekliliği sergilemiştir. Mizgin Yoldaş özgürlük için büyük bir kararlılıkla Rojava devriminin kadınlarının yaratıcılığını ve kararlı fikirlerini destekledi, özgürlük yolunu güçlendiren kadın kurtuluş zaferinin koruyucusu ve lideri oldu. Dayanışma ve dostluk ruhuyla büyük ve anlamlı bir yaşam sürdü.
YPJ kuvvetleri olarak Mizgin yoldaşın ailesine başsağlığı diliyoruz ve şehitlerin intikamının boynumuzun borcu olduğunu belirtiyoruz. Mizgin yoldaşın ve tüm şehitlerin intikamı alınacaktır. Yoldaş Mizgin Rojava devrimini savunmak ve genişletmek için fedakar bir ruhla savaştığı gibi, yoldaşları olarak biz de toprağımıza, devrimimize ve varlığımıza karşı hiçbir tehdidi kabul etmeyeceğiz. Karşılaştığımız tüm tehdit ve saldırılarla mücadele edip vatanımızı koruyacağız. Halkımıza ve toprağımıza yönelik ciddi tehditler ve saldırılar yaşadığımız bu noktada, insanlarımız insancıl ve devrimci görevini her zamankinden daha fazla yerine getirmelidir. İşgalcilerin yenilgisi ve saldırılarının durdurulması devrimci insanların elinde olacaktır.
Kod Adı: Mizgin Botan
Adı ve Soyadı: Rahime Ghezali
Annemin adı: Surya
Baba Adı: İsmail
Doğum Yeri: 1989-Selmas
Şehadet Yeri ve Tarihi: El-Kamışlı-30.05.2022
YPJ Genel Komutanlığı