KNK: ‘Kadın, yaşam, özgürlük’ sloganı özgür bir ulusun işaretidir

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Rojhilatê Kurdistan’daki “Kadın, Yaşam, Özgürlük” sloganın özgür bir ulusun işareti olduğunu kaydetti.

KNK, Ortadoğu’da ve özellikle Kürdistan’ı işgal eden ülkelerde yaşanan gelişmelerden ve değişimlerden Kürtlerin faydalanması gerektiğini ifade etti.

KNK, Rojhilatê Kurdistan ve İran’daki kitlesel ayaklanmanın İran İslam Cumhuriyeti’nin totaliter ve diktatörlük rejimine karşı yeni bir aşamaya girdiğini belirterek, “Halkımızın özgürlük ve demokratik mücadelesi onun kararlılığını göstermektedir. Halkın sokaklardaki varlığı, devrimin ve özgürlük tutkunlarının seviyesinin göstergesidir.

KNK, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganının özgür bir toplumun simgesi olduğunu belirterek, “Bu sloganın İran’da ve tüm dünyada yankılanması biz Kürtleri ve Kürdistanlıları mücadelenin anlam merkezi haline getirdi. Öte yandan İran devletinin iç ve dış krizleri ve sorunları, hem Kürtlerin hem de tüm İran halkının bu baskıcı ve totaliter rejimden kurtulması için uygun koşulları yaratmıştır” diye belirtti.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer veriliyor: “KNK olarak, Ortadoğu’da ve özellikle Kürdistan’ı işgal eden ülkelerde yaşanan bu gelişmelerden ve değişimlerden Kürtlerin faydalanması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için Kürt Ulusal Birliği hayati bir ihtiyaçtır. Ulusal birlik güçlendirilmeli ve tüm güçler ortak hedefler etrafında birbirine kenetlenmelidir.”

 

/ ANHA /