Kobani’de SİHA saldırısıyla katledilen YPJ savaşçıları sonsuzluğa uğurlandı

Türk devletine ait SİHA’nın Kobani’de bir araca düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden 3 YPJ’li Kobani’deki Şehit Dicle mezarlığında toprağa verildi.

Kobani’de önceki yaşanan SİHA saldırısında hayatını kaybeden YPJ’li Cîhan Ali (Kobanê), Rodîn Mihemed (Ronahî Kobanê) ve Ranya Henan (Dilar Heleb), kentteki Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

ANHA’nın haberine göre cenaze töreninde konuşan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Emîne Bekir, “Düşman yıllardır vahşi bir biçimde halkın iradesini kırmak için saldırılar yapıyor. Halklar Özerk Yönetim projesi altında barış içinde kardeşçe yaşıyor. Düşman bunu yok etmeye çalışıyor.” dedi.

Törende konuşan SDG komutanlarından Mehmûd Kobanê ise ”şehitlerin yolunda mücadele etme” sözü vererek, “Şehit Dilar’ın hedef alınması mücadele eden kadının hedef alınmasıdır. Çetelere karşı direnen kadının hedef alınması anlamını taşıyor” ifadelerini kullandı.

Mehmûd Kobanê, ”Şam hükümetinin Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’ye uyguladığı ambargonun, Şengal ile Rojava arasında duvar örülmesinin ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıların işgalci güçlerin bir komplosu olduğuna ” dikkat çekti.