Kongra Star: Komplocu güçlere karşı meydanlara çıkalım

Kongra Star Koordinasyonu demokratik güçlere ve özgürlükçü halklara,” PKK lideri Öcalan’a dönük gerçekleştirilen Uluslararası Komplonun 23’üncü yıl dönümde meydanlara çıkma” çağrısı yaptı.  

Kongra Star Koordinasyonu, PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridi kınadı ve ”komplocu devletlerin halkların acıları üzerinde ayakta durduğuna” dikkat çekti.

Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümünde bir açıklama yapan Kongra Star, ”İmralı tecridiyle Önder Öcalan’ı ve Kürt halkını yok etmeye çalıştıklarına” işaret etti ve şunları belirtti:

“Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine karşı yenilen güçler her seferinde Kürtlere karşı yeni planları devreye koyuyor. İşgalci Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yaptığı saldırıların amacı da bölgedeki halkların özgür iradesini yok etmeye dönüktür.” 

”Öcalan’ın fikir ve felsefesinin izinde gidecekleri sözünü veren” Kongra Star açıklamasında, ”ezilen halkların kurtuluş ve özgürlüğü sağlamanın bu yolda olduğunu, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının da özgürleşeceği” ifadeleri kullanıldı.

Kongra Star, son olarak dünyadaki demokratik güçlere ve sivil toplum örgütlerine, ”Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, komplonun yenilgiye uğratılması için destek” çağrısında bulundu.

/anha/