Kongra Star: Uluslararası toplum Ferhat Şibli için harekete geçmeli ve hesap sormalı

Kongra Star, Türk devletine ait SİHA’nın Başûrê Kurdistan’ın Kelar bölgesinde saldırı sonucu şehit ettiği Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Konseyi Eş Başkan Yardımcısı Ferhad Şiblî ve 3 yoldaşına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Türk devletine ait SİHA’nın 17 Haziran’da Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde bir aracın hedef alması sonucu Ferhad Şiblî ve 3 yol arkadaşı şehit düştü” denildi.

Suriye topraklarından başka bölgeleri işgal etmek isteyen Türk devletinin tehditlerine dikkat çekilen açıklamada, “Türk devleti yalan bahanelerle yenilmiş Osmanlı ve Misak-ı Milli’yi geri getirmek, demokratik ulus ve halkların kardeşliği projesini yok etmeyi amaçlıyor” vurgusu yapıldı.

Açıklamanın devamında ise Türk devletinin siyasetinin artık herkes tarafından görüldüğünü ve halklara savaş ilan ettiği belirtilerek, “Bu şekilde, tüm uluslararası ve insani sözleşme ve anlaşmaları ayaklar altına alıyor. Türk devleti bölgedeki Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni halklarına karşı soykırım uyguluyor” ifadelerine yer verildi.

Kongra Star, uluslararası topluma ve uluslararası güçlere yasal ve ahlaki sorumlulukları gereği Türk devletinin suçlarını engellemelerini, harekete geçmelerini ve Ferhat Şiblî’nin şehit edilmesinde yer alan herkesten hesap sormalarını istedi.

Açıklamanın sonunda, Başûrê Kurdistan hükümetine, Türk devletinin yurtsever şahsiyetleri SİHA’larla hedef almasına ilişkin soruşturma açması ve Avrupa Konseyi’ne şikayet etmesi çağrısı yapıldı.

 

/ANHA/