Kürtler ve İtalyan dostları Pisa’da yürüdü

Türk devletinin kimyasal silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı tarihi Pisa kentinde yürüyen Kürdistanlılar ve İtalyan dostları, bu savaş suçunun bedelini TC devleti ödeyene dek alanlarda olacaklarını vurguladı.

Erdoğan yönetimindeki Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silahlarla Kürt Özgürlük Gerillalarına saldırısı İtalya’nın tarihi kenti Pisa’da yüzlerce Kürdistanlı ve dostları tarafından protesto edildi.

Pisa Belediyesi önünde bir araya gelen kitleye hitaben Toskana Kürt Komitesi adına yapılan açıklamada, yıllardır Kürt halkına ve gerilla güçlerine karşı artık savaş boyutlarını da aşan saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

Dütün dünyada suç sayılan kimyasal silahların gerillalar üzerinde yapılan muayene, görüntü ve videolar ile kanıtlanmasına rağmen dünyanın ve Avrupa’nın buna sessiz kaldığı ifade edildi. Açıklamada, “Bu savaş suçunun bedelini TC devleti ödemeyene kadar Kürt halkının asla geri adım atmayacağı; sokaklarda, caddelerde, metropollerde, bütün Avrupa ülkelerinde eylemlere devam edeceği vurgulandı.
Belediye binası önünde başlayan yürüyüş, Valilik binasına önüne kadar sürdü. Eylem, burada atılan “Jin, jiyan, azadî “, ” Bijî Serok Apo”, “Donna, Vita, Liberta ” ve “Diktatör Erdoğan ” sloganları eşliğinde son buldu.

 

/ANF/