​​​​​​​Kongra Star ilk ortak eğitim akademisini açmaya hazırlanıyor

Kongra Star komünal sistem, ortak yaşam ve toplumsal bilincin geliştirilmesi kapsamında, Hesekê’de kadın ve erkekler için ilk ortak akademisini açmaya hazırlanıyor.

Kongra Star, 19 Temmuz Devrimi’nde kadın devrimine öncülük etmeye devam ediyor. Mücadelesinde demokratik ulus fikrini, Suriye, Ortadoğu ve dünya halklarının farklı inançları ile kadınlar arasındaki birliğin geliştirilmesini esas alıyor.

Her koşulda kendisini özgür kadın kimliğinin gelişmesinden ve mücadelesinden sorumlu görüyor. Tüm bunların yanı sıra meclis ve akademilerde örgütlenerek siyaset, ekonomi, öz savunma ve adalette üçüncü çizginin gelişimini önem veriyor.

Kongra Star, inandığı ilkeler doğrultusunda her yönüyle bir arada özgür yaşamı tanıtmak için Hesekê’de kadın ve erkekler için ilk ortak akademiyi açmaya hazırlanıyor.

Kongra Star, akademileri şöyle tanımlıyor: “Devrim temelinin kurumsallaşması ve kadın aydınlanmasının biçimidir. Eylemlerini ideolojik, siyasi, tarihsel, felsefi, toplumsal, kültürel ve bilimi tanıtmak için örgütlüyor.”

AKADEMİNİN AÇILMASININ AMACI

Kongra star Hesekê Kantonu Koordinasyonu Üyesi Rîma Mehmûd, ilk ortak akademiye ilişkin ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.

2 aydır Hesekê’de kadın ve erkeklerin yer alacağı ilk ortak akademiyi açmaya hazırlandıklarını belirten Rîma Mehmûd, “Rahat bir şekilde eğitim vermek için eksikliklerimizi tamamlamaya ve gerekli ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Eğitim kadınlar için oldukça önemli” diyen Rîma Mehmûd şöyle devam etti: “Komünal sistem ve ortak yaşam, iktidardan, mülkiyetten, kadınlara öğretilen kimlikten uzak olmalıdır. Toplumsal farkındalık geliştirilmeli ve geleceğe yönelik planlar yapılmalıdır.”

Rîma Mehmûd, akademide ideolojik derslerin yanı sıra Önder Abdullah Öcalan’ın kadınlara yönelik perspektiflerinin, özgür bir kadının toplumda nasıl yaşaması gerektiği, devrimci halk savaşı ve jineolojinin tanıtılması gibi başlıkların ele alınacağını söyledi.

NEDEN ERKEKLER?

Kapitalist sistemler işgal projelerini hayata geçirmek için kadın ve erkekleri araç haline getiriyor. Rîma Mehmûd, “Bir arada yaşama anlayışını ve kadın-erkek eşitliğini toplumda yaymak, ahlaki ve siyasi bir toplum inşa etmek için bu akademiyi açmak istedik” dedi

Kadınlara, ahlaklı ve politik bir toplumun inşası için eğitim devrelerine katılması çağrısı yapan Rîma Mehmûd, “Her kesimden kadın ve erkekler kendileri için açılan akademiye gitmeli. Çalışmayan kadınlardan kurum üyelerine kadar tüm kadınlar, eğitimlere katılabilir” dedi.

Rîma Mehmûd konuşmasının sonunda, akademi için henüz bir isim belirlemediklerini, fakat halkın özgürlüğü için mücadele eden bir savaşçının isminin verileceğini ekledi.

/ANHA/