Mexmur halkı büyük bir coşkuyla Newroz’u kutladı

Mexmur’a bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında yaşayan binlerce yurttaş 2023 Newroz’unu büyük bir coşkuyla kutladı.

Mexmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampında yaşayan yurttaşlar her sene olduğu gibi Neworz’u büyük bir coşkuyla karşıladı. Kutlamalar, öğrencilerin kutlama alanına doğru gerçekleştirdikleri yürüyüşle doruğa ulaştı. Newroz kutlama alanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK bayrakları, Mazlum Doğan, Sakine Cansız ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin şehitlerinin posterleriyle donatıldı.

Halkın ve özellikle öğrencilerin kutlama alanına akın etmesiyle Newroz programı başladı. Kutlamalar, Kürt Özgürlük Hareketi şehitleri anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Kutlama programı çerçevesinde bir konuşma yapan Mexmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak, şunları söyledi: “Bugünün Mimarı 24 yıldır esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dır. Bizler Mazlumların, Rewşenlerin ve Zekiyelerin takipçileriyiz. Bizlerin bir Newroz ve direniş tarihi var. Amed Zindanlarında Kürtler tarih sahnesinden silinmek istenirken Mazlum Doğan üç kibrit çöpüyle direniş meşalesini yakara ‘Berxwedan Jiyan e/Direniş Yaşamaktır’ dedi. Bizler bugün aynı sloganı esas alarak direnişin bizleri zafere taşıyacağına inanıyoruz. Tüm ihanetleri ve teslimiyetleri reddediyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından şehit ailelerinin Newroz ateşini yakmasıyla kutlamalara devam edildi. Kutlamalara yurtdışından katılan davetlilerin mesajları okundu. Sahneye çıkan Kürdistan Komünist Partisi Hewlêr Sorunlusu Hawrê Cehfer Seyda, “Partimiz adına Mexmur halkının Newroz’unu kutluyor, Kürdistan’ın savunulması ve çıkarlarının korunması konusunda ortaklaşmaya ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz” dedi.

Ardından sahneye sanatçı Hesen Rênas çıktı ve şarkılarını seslendirdi. Hesen Rênas’ın ardından folklor ekibi de sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi. Sanatçı Jina Saqîz de şarkılarıyla kutlamaları renklendirdi. Kutlama boyunca binler Önder Abdullah Öcalan sloganları attı. Sanatçı Mem Ozan ve Xelil Akın da şarkılarıyla Newroz’a katıldı.

Mexmur’daki çoşkulu Newroz, halaylarla sona erdi.

 

/Rojnews/