PAJK: Newroz hesap sormanın adıdır

PAJK Koordinasyonu, Newroz’un, varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlamanın andı; Apocu ruhla, Mazlum Doğanların çelikten iradesiyle faşizmden hesap sormanın adı olduğunu vurguladı.

 

Kadın öncülüğü ve mücadelesinin savaşta, siyasette, toplumsal dönüşümde yeni bir çığır açtığını; Newrozlaşan Kürt kadınının, ulusal sınırları aşarak toplumsal dönüşümü yarattığı belirten PAJK Koordinasyonu, “Ulusal bilinç kazanan halkımız, tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci gericiliğe karşı demokratik uluslaşma temelinde bölge ve dünya halklarıyla buluşuyor” dedi.

PAJK Korodinasyonu tarafından Newroz vesilesiyle yazılı bir açıklama yapıldı. Tüm Kurdistan’ın direnişle kuşandığı Newrozlaşan halk gerçeğinin yaşandığı belirtilen açıklamada,  dört parça Kurdistan’da ve dünyanın birçok yerinde günlerdir alanlarda gösterilen görkemli direnişin, yeni bir mücadele sürecinin zafer ruhuyla yükseleceğini müjdelediği vurgulandı. Açıklamanın devam şöyle: “Ateşten iradeye dönüşen mücadelenin coşkusuyla başta bugünlerin büyük mimarı Önder Apo olmak üzere, alanları terk etmeyen halkımızın, kadınların ve tüm yoldaşlarımızın Newroz Bayramı’nı kutluyoruz. Demirci Kawa’dan direniş geleneğini devralan büyük Newroz şehitlerimiz Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî ve Bêrîvanlar şahsında tüm devrim şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

YÜZYILIN YOL HARİTASINI BELİRLİYOR

Newroz ruhuyla kuşanan halkımız, kadınlar ve Kurdistan gençliği, günlerdir hayranlık uyandıran direnişiyle Çağdaş Kawa Mazlum Doğanların başlattığı büyük özgürlük yürüyüşünün yılmaz takipçileri olduklarını dosta düşmana gösteriyor. Ateşle sınanan halk ve kadın gerçeğimiz, hiçbir zalime boyun eğmeyeceğini açık bir şekilde ortaya koyuyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü, özgür Kurdistan ve ‘Jin jiyan azadî’ şiarları yüzyılın yol haritasını belirliyor. Bütün alanlardan yükselen bu isyan büyük dönüşümün ana doğrultusunu belirliyor.

ZAFERİ BELİRLEMENİN BÜYÜK İDDİASI

2024’ü Newroz ruhuyla karşılayan HPG ve YJA Star gerillası, Kurdistan dağlarında verdiği büyük savaşla başarı çıtasını belirliyor. Başarılı hamlelerle düşmanı kahreden, işgal saldırılarını boşa çıkartan gerilla savaşı, bütün Kurdistan’da, bölgede ve dünya çapında yankı buluyor, süreci belirliyor. Newrozlaşan demokratik modernite gerillası müjdelediği yeni atılımlarla mücadeleyi yeni bir aşamaya taşımanın, işgalcileri bozguna uğratmanın, zaferi belirlemenin büyük iddiasını ortaya koyuyor.

KADIN ÖNCÜLÜĞÜ YENİ BİR ÇIĞIR AÇIYOR

Zekiyelerin, Rahşanların, Semaların, Ronahî ve Bêrîvanların öncülüğünde Newrozlaşan Kürt kadını, her alanda, en ön saflarda mücadeleye öncülük ediyor. Kadın öncülüğü ve mücadelesi savaşta, siyasette, toplumsal dönüşümde yeni bir çığır açıyor. Erkek egemen zihniyetin en büyük ürküntü duyduğu gerçeklik, kadın örücülüğünde yükselen toplumsal mücadelenin kendisi oluyor. Newrozlaşan Kürt halk gerçeği, ulusal bilinci oluştururken, Newrozlaşan Kürt kadını da ulusal sınırları aşarak toplumsal dönüşümü yaratıyor. Bu dönüşüm, mücadelemizin Kurdistan sınırlarının dışına yayılmasını beraberinde getiriyor. Mücadeleyi bu günlere getiren, evrensel nitelik kazandıran Önder Apo’nun direnişi ve kadın özgürlük paradigmasının gücüdür. Dünya çapında yankı uyandıran ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesi, bu büyük dönüşümün en önemli sonucudur.

HALKIMIZ, DÜNYA HALKLARIYLA BULUŞUYOR

52. mücadele yılımız dağlarda, zindanlarda, şehirlerde, ovalarda her karış Kurdistan toprağında ve dünya çapında yeniden doğuşun somut ifadesi oluyor. Her kürdün yüreğine dokunuyor, yurtseverliğin duygusunu uyandırıyor. Ulusal bilinç kazanan halkımız, tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci gericiliğe karşı demokratik uluslaşma temelinde bölge ve dünya halklarıyla buluşuyor.

FAŞİZMDEN HESAP SORMANIN ADIDIR

Bu anlamda Newroz, varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlamanın andıdır. Newroz, Apocu ruhla, Mazlum Doğanların çelikten iradesiyle faşizmden hesap sormanın adıdır. Newroz, bin yılların birikmiş zulüm iktidarlarına karşı yarım asırdır büyük savaşan Önder Apo gerçeği ve oluşturduğu özgürlük bilincidir. Newroz, Önder Apo’nun yarattığı, halk, hareket ve gerillanın Apocu duruşudur.

2024 yılı Newroz’unun başarı ve zafer getirmesi temelinde, başta kadınlar olmak üzere tüm Kürdistan halkımızın bayramını kutluyoruz. Mezopotamya halklarını ve demokratik çevreleri, Newroz’da ortaya çıkan iradeyi sahiplenmeye, demokratik mücadele cephesini oluşturmaya, ‘Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm’ hamlesini büyütmeye, 2024’ü Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlandığı yıla dönüştürmeye çağırıyoruz.”

 

/ANF/