Papa’nın Müsteşarlık Görevine Atadığı İlk Kadın: Nathalie Becquart

Papa Francis, Piskoposlar Meclisi’ne Nathalie Becquart’ı müsteşar olarak atadı. Becquart bu göreve atanan ilk kadın oldu.

Vatikan’da Katolik Kilisesi içinde tartışmalı konuları görüşen ve Papa’ya tavsiyelerde bulunan 1965’te kurulan Piskoposlar Meclisi’ne 52 yaşındaki Fransız rahibe Nathalie Becquart atandı.

Nathalie, Piskoposlar Meclisi’de oy kullanma hakkına sahip ilk kadın oldu.

Reform yanlıları eleştiriyor 

52 yaşındaki Fransız rahibe Nathalie Becquart’ın bu pozisyona atanması, ‘kadınların karar süreçlerine daha fazla dahil edildiği bir kilise arzusunun bir parçası’ olarak değerlendirildi.

Piskoposlar Meclisi Genel Sekreteri Kardinal Grech atamayı, Papa Francis’in “herkesin sözünün dinlendiği” ve kadınların karar süreçlerine daha fazla dahil edildiği bir kilise arzusunun bir parçası olarak değerlendirdi.

Reform yanlıları ise Katolik Kilisesi’nde halen kadınların rahiplik rütbesine getirilmemesini eleştiriyor.

Piskoposlar Meclisi  2015’te Katolik Kilisesi’nin aile konusundaki doktrinin görüşüldüğü toplantıda, Papa Francis’in özellikle istediği bilinen bazı reformlar kabul edilmişti. Bu toplantıda boşandıktan sonra bir daha evlenmiş Katoliklerin otomatik olarak kiliseden dışlanması uygulamasına son verilmesi kararı çıkmıştı.

2015’te ayrıca, eşcinsel bireylerin bulunduğu ailelere yardımcı olunması ve bu bireylere karşı ayrımcılık yapılmaması çağrısında bulunulmuştu.

/Duvar/