Rihanna, Barbados’un ‘Ulusal Kahramanı’ ilan edildi

Karayipler’in ada ülkesi Barbados’un Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını ve cumhuriyeti ilan ettiği törende, dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, “ulusal kahraman” ilan edildi.

Karayipler’in ada ülkesi Barbados, 400 yıllık geçmişin ardından Birleşik Krallık ile bağlantısını kestiğini, bağımsızlığını ve cumhuriyet olduğunu ilan etti. Törende, Barbadoslu şarkıcı Rihanna, “ulusal kahraman” olarak taç giydi.

Törende, dünya çapındaki başarısıyla Barbados’a umut olması nedeniyle 11. Ulusal Kahraman olarak onurlandırılan Rihanna, İngiltere kraliyet varisi Prens Charles ile de buluştu.

“Doğduğu ülkeye olağanüstü bağlılığı…”

Barbados Başbakanı Mia Mottley, törendeki konuşmasında, şarkıcının başarılarını vurgulayarak, “Rihanna, mükemmellik arayışı, yaratıcılığı, disiplini ve her şeyden önce doğduğu ülkeye olan olağanüstü bağlılığı sayesinde dünyanın da hayal gücüne hükmediyor” ifadelerini kullandı.

Mottley, “Hükümetimizin Robyn Rihanna Fenty’ye “ulusal kahraman” unvanı verilme kararını nezaketle kabul etti” diye konuştu.

Rihanna, 2018 yılından Barbados’ta Kültür ve Gençlik Büyükelçisi onursal unvanına sahip.

Dün ile birlikte, artık Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth’in hükümdarlığından çıkan Barbados, bağımsız bir ülke haline geldi. Devletin resmi yöneticisi de Kraliçe Elizabeth yerine, yeni seçilen cumhurbaşkanı Sandra Mason oldu.

Rihanna, Barbados adasının on bir bölgesinden biri olan Saint Michael’da doğdu. New York merkezli müzik yapımcısı Evan Rogers tarafından keşfedilmeden önce adanın başkenti Bridgetown’da yaşıyordu.

/eka/