Süleymaniye’de kadınlar Mehsa Amini’nin öldürülmesini protesto etti

Süleymaniye’de bir araya gelen kadın örgütleri Mehsa Amini’nin İran ahlak polisince katledilmesini protesto etti.

Kürt kadın Mahsa Amini’nin İran rejim güçlerince işkenceyle katledilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Dün akşam saatlerinde Süleymaniye’de bir araya gelen kadın örgütleri Mahsa Amini’nin katledilmesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Rêxistina Jinên Azad a Kurdistanê (RJAK-Özgür Kadın Hareketi), Tevgera Azadî, Rêxistina Peywendiyan ya Jinên Kurd (Kürt Kadın İlişkileri Hareketi), Rêxistina Ronak (Ronak Hareketi), Kongreya Star,  Dîwana Jinan ya Zehmetkêşana Kurdistan (Kürdistan Emekçi Partisi Kadın Divanı), Partiya Sewzî Kurdistan (Kürdistan Yeşiller Partisi), Rêxistina Zerdeştiyan û Jinên Azad ên Kurdistanê (Zerdeşti Özgür Kürdistan Kadınları Hareketi)  yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Mahsa Amini’nin katledilmesini protesto etti.

Ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Eril zihniyet iktidarda kaldığı sürece kadınlar ve kadın hakları ayaklar altına alınmaya devam edilecek. Kadınlar her gün farklı gerekçeler ve yöntemlerle katlediliyor. Kadınlar her yer katlediliyor çünkü katiller yasaların kendilerini koruduğunu biliyor. Silêr Resul ve Mahsa Amin, İran işgalci sistemine bir itirazdır ve bu nedenle katledildiler.

Bugün ‘jin jiyan azadi’ sloganları etrafından birleşen kadınlar Şilêr ve Mahsa’nın sesi oldular. Kadın katili ve işgalci İran rejimini şiddetle kınıyoruz. Bizler Rojhilar halkımıza kendilerinin yalnız olmadıklarını belirtiyoruz.”

 

/ rojnews /