TJA: Nagihan Akarsel’i Türk devleti katletmiştir

Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesine tepki gösteren kadınlar, daha önce gerçekleştirilen suikastları hatırlatarak, “Bunu yapan zihniyeti tanıyor ve biliyoruz” dedi.
Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, Jineoloji Dergisi editörü, gazeteci, yazar, akademisyen Nagihan Akarsel, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde bulunan evinin önünde bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi.
Akarsel’in katledilmesine tepki gösteren kadın örgütleri, gazeteci ve siyasetçiler, sanal medyada paylaşımlarda bulundu.

 

TJA: TÜRK DEVLETİ KATLETMİŞTİR
Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Karanlıkta kalan kadının hakikat gerçekliği, kayıp olan kadın bilgeliği aydınlatmak ve hakikat gerçekliğini yeryüzüne çıkartmak için yıllardır mücadele eden yoldaşımız #NagihanAkarsel’in Süleymaniye’de Türk devletin tarafında katledilmiştir. Hakikat kalemini susturamazsınız!” açıklaması yaptı.
HDK KADIN MECLİSLERİ: MÜCADELE SÖZÜ VERİYORUZ
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, Akarsel’in katledilmesini kınayarak, “Kadın özgürlük mücadelesi için emek veren, Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü #NagihanAkarsel, Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi. Saldırıyı kınıyor, kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı yükseltme sözü veriyoruz!” paylaşımında bulundu.
GELECEĞİ DOKUYAN KADINLAR: ALÇAKLA SALDIRI
Geleceği Dokuyan Kadınlar (Women Weaving Future), Akarsel’in kadın konferansının organizatörlerinden olduğunu hatırlatarak, yaptığı paylaşımda, “Bu alçakça saldırıyı kınıyor ve mücadelemizi yükseltme sözü veriyoruz!” ifadelerine yer verdi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Akarsel’in katledilmesine tepkisini, “Alçakça saldırıyı lanetliyoruz” ifadeleriyle gösterdi.
AKP-MHP’NİN PARMAK İZLERİ
HDP Milletvekili ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Dilşat Canbaz, şu paylaşımda bulundu: “Son dönemde Kürdistan bölgesindeki bu tip cinayetler, AKP-MHP faşizminin ve bölgedeki suç ortaklarının parmak izlerini taşıyor.”
DBP KADIN MECLİSİ: ZİHNİYETİ TANIYORUZ
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi üyesi Siya Ayhan Akgül, “Nagihan Akarsel’in katledilmesi, erkek aklı ürünü olan hiyerarşik faşist iktidar sistemine karşı kadının ortaya koyduğu, kendi öz gücüne dayanan değer yargılarına yapılan bir suikasttır. Bunu yapan zihniyeti tanıyor ve biliyoruz” dedi.

 

/MA/