UN Women ve UNV “Genç Kadın Liderler” Girişimi Başlattı

UN Women ve UNV, yarının liderleri için profesyonel fırsatlar yaratmak  için Genç Kadın Liderler Girişimi’ni başlattı. Küresel Güney’den 10 genç kadın, New York’taki UN Women Genel Merkezi’nde UN Gençlik Gönüllüleri olarak hizmet verecek.

UN Women, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) programı ile ortaklaşa, BM Kadın “Genç Kadın Liderler” (YWL) girişimini başlattı. YWL girişimi, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların güçlendirilmesine ve Birleşmiş Milletler’in misyonuna ve çalışmalarına kendini adamış Küresel Güney’den 10 genç kadından oluşan bir takımı bir araya getirecek.

Ayrıca, UN Women’da farklı geçmişlere sahip genç liderler arasında deneyimlerin paylaşılmasına izin verecek ve UN Women bünyesindeki çeşitliliği daha da artıracak.

Genç kadınlar mesleki gelişim programına katılırken, kendi uzmanlık alanlarında farklı liderler tarafından rehberlik sağlanacak. Katılımcılar, cinsiyet eşitliğine ve kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunma ve UN Women’da genç liderler ağının bir parçası olma fırsatına sahip olacaklar.

Halihazırda UN Women’da çalışan beş gönüllüden biri genç. Bu genç gönüllülerin her biri, anlamlı bir katkı yapmak için farklı deneyimler, bakış açıları ve motivasyon getirerek kendi yöntemleriyle katkıda bulunuyor.

29 yaşın altındaysanız, Küresel Güney’den bir kadınsanız ve cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için gönüllü olma konusunda tutkuluysanız, 25 Ocak’a kadar buradan başvurunuzu yapabilirsiniz.

/eka/