Yeşil Sol Parti Milletvekili Çubuk: HDP’nin kuruluş kodlarını temel alacağız

Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, önümüzdeki süreçte tüm eksikliklerin giderileceğini ve örgütlülüğün güçlendirileceğini belirtti. 

ANF’ye konuşan Çubuk, seçim sonuçlarının sorumluluğunu kabul ettiklerini ama ‘Çöktürme Planı’nın gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Halkla birlikte ve mümkün olan en açık şekilde tartışmaları yürütmeye başladıklarını kaydeden Çubuk, “Bütün kurullarımızla nettir. Herhangi bir sorunun sorumluluğunu, faşizme havale ederek çözmeye yönelmiyoruz” dedi.

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

Önümüzdeki süreci 3. Yol pratiğine uygun bir yeniden dönüşüm, kendini yenileme süreci olarak tarif ettiklerini kaydeden Çubuk, şöyle devam etti: “Temel aldığımız HDP’nin kuruluş kodlarıyla tekrar kendimizi örgütlemek, halkla kopan bağları, ortaya çıkan kırılma hatlarını ve bunları nasıl onarabileceğimizi tartışıyoruz. Açıklıkla yürütülen tartışma ortamları var, kürsüler gayet açık. Devam eden süreçte de en geniş şekliyle halk toplantıları örgütlemeyi planlıyoruz ve bu halk toplantılarında da temel hedefimiz; bakın partimiz şunları şunları yaşadı, böyle böyle süreçler geçirdi diye anlatmak değil, halkın bize anlatması. Halkın konuşması, derdini anlatması, eleştirisini söylemesi, çözüm önermesi önemli, çünkü oradan geleceklerle bir kongre sürecine gitmeyi hedefliyoruz. Birçok yerde halk aslında eleştirilerini yaparken çözüm yöntemlerini de anlatıyor. Bu çözüm yöntemlerinin başında da aslında tekrar mücadele hattındaki eksiklikleri giderme var. Bir seçim partisi olmadığımızın tekrar herkesçe hatırlanması meselesi var. Bu çözüm yöntemlerinin başında da aslında tekrar mücadele hattındaki eksiklikleri giderme var.”

ÇÖZÜM, ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ

“Biz bir seçim partisi değil, mücadele partisiyiz” diyen Çubuk, bu gerçeklikten kopulmaması gerektiğinin altını çizdi. Çubuk, şunları söyledi: “Sadece devlet saldırısı değil; aynı zamanda kendi içimizdeki bürokratikleşme ile halk ve merkez arasındaki bağın silikleşmesi açığa çıkıyor. En kıymetli özelliklerimizi kaybetmiş oluyoruz. Kadın kurtuluşu, çocuk hakları, göçmen hakları mücadelesi; işçi sınıfı, Kürt halkının özgürlük mücadelesiyle kendini tekrar hemhal eden; kuruluşunun dinamizmi ve halk örgütlülüğünde var olan bir partiye ihtiyacımız var. Bununla ilgili çalışmalara yoğunlaşıyoruz. Burada da en temel misyonumuz şu; burjuvazinin iki kanadına yaslanmış devletin en gerici unsuruyla yaptıkları gizli ittifakların, anlaşmaların karşısında halkın kendi mücadelesini ve öz örgütünü güçlendirmek var. Bugün karşımıza çıkan yoksulluk, ekonomik kriz, siyasal kriz, savaş, işgalcilik, sömürgecilik, kadın düşmanlığı, göçmen düşmanlığının tamamı, bu iki blokun üzerinde yükseldiği dinamiklerdir. Bunların tam da karşısında bir mücadele hattı ile aslında gerçek çözüm gücünü, öz örgütlülükle sağlamayı hedefliyoruz.”

 

/ANF/