Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi’nden 1 Kasım Dünya Kobani Günü kutlaması

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla farklı halklardan kadın aktivistler ve dostlar ile panel ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.  

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi’nin, 1 Kasım tarihinde “Kobanê ve Kadın Direnişi” konulu bir panel ile başlayacağı etkinlikte Londra Kürdistan Dayanışma Ağı’ndan Iida Käyhkö, Kürdistan’a Barış Kampanyası’ndan Melanie Gingell, Kongra Star temsilcisi Rohash Shexo,  

Britanya’daki Latin Amerika diasporasının Feminist Meclisi ve Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi’nden konuşmacılar yer alacak. 

Kürtçe şarkılar ile sanatçı Suna Alan’ın sahne alacağı etkinlikte, SOAS Üniversitesi müzik öğrencilerinin oluşturduğu SOAS Ceilidh Band da Britanya Adaları ve İrlanda’nın geleneksel dans müziği ve Ceilidh dansları ile etkinlikte yer alacak.  

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi’nden yapılan çağrıda ‘’1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle Kürt Kadın İnisiyatifi olarak dostlarımızı 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü birlikte kutlamaya davet ediyoruz. Bizi birleştiren ve küresel olarak hareket ettiren ve çeşitliliğimizdeki ortak ittifakı güçlendiren mücadeleleri ve hedefleri birlikte vurgulayalım’’dendi. 

 Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen 1 Kasım Dünya Kobanê Günü etkinliği 1 Kasım Pazartesi akşamı saat 18:00’da Kurdish Community Centre, 11 Portland Gardens, Harringay Ladder, London N4 1HU adresinde gerçekleşecek.