HDP’li Silopi Belediyesi Kadın Emeği Pazarı’nın açılışını yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Şırnak’ın Silopi Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nin 63’üncü Caddesinde kurduğu Kadın Emeği Pazarı’nın açılışını yaptı. Açılışa HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yerine kayyım atanan Çınar Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş, Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Erikyılmaz, Lice Belediye Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Semire Nergis HDP yerel yönetim kadın kurulu üyeleri, TJA aktivistleri ile HDP il ve ilçe örgütleri katıldı.
Kadınlar açılışa ulusal kıyafetleriyle katıldı. Kurdeleyi Barış Anneleri, HDP Milletvekili Nuran İmir ve Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan, “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla kesti.
Açılışın ardından konuşan Fidan, kadınların her alanda mücadele ederek önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek, “Büyük bedeller verdik. Ama kadınlar asla başını eğmedi ve mücadelesini daha da büyüttü. Bugün buradaysak bu verilen kadın mücadelesi sayesindedir. Dirençli kadınların önünde bir kez daha eğiliyoruz” dedi.
‘PROJEYİ TAMAMLADIK’ 
Belediyelere atanan kayyımların ilk hedefinin kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Fidan, “Bu proje bir sonraki dönem belediyemizin projesiydi. Ama ne yazık ki kayyım atandı ve proje yarıda kaldı. Ama bizler geldik ve kaldığımız yerden devam ettik. İlk günden itibaren kadın alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün açılışını yaptığımız kadın emeği pazarı tüm Botanlı kadınlara kutlu ve hayırlı olsun” diye belirtti.
Konuşmaların ardından kadınlar davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek zılgıt attı.

 

/MA/