‘Kadın Özgürlük Zamanı’ mitingine katılım çağrısı

TJA ve DBP, “Kadın Özgürlük Zamanı” şiarıyla Diyarbakır’da düzenleyeceği bölgesel mitinge ilişkin yaptığı açıklamada, tüm kadınları mitinge katılmaya çağırdı.
Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Irkçılığa ve cinsiyetçiliğe êdî bes e (Artık yeter), şimdi Kadın Özgürlük Zamanı” şiarıyla 16 Ekim’de Diyarbakır’da düzenleyecekleri bölgesel mitinge ilişkin DBP Bağlar İlçe Örgütü binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Ardından basına kapalı devam eden toplantıda mitinge ilişkin planlama çıkaran kadınlar, toplantıdan sonra ilçe binası önünde açıklama yaptı.
‘Kadınlar mücadelenin öncüsü oldu’
Yapılan açıklamada, kölelik kültürüne karşı özgürlük kültürünü inşa ettiklerini belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, “Tüm dünyada katliamcı rejimlere ve erkek egemen düzenin faşizmine, ırkçılığına her türlü Kırım politikalarına karşı yürütülen mücadelenin öncüsü kadınlar oldu. Erkek egemen iktidar kaybetme korkusuna düştü. Biz kadınların örgütlü mücadelesi ortak bir ruh, duygu ve zihniyeti geliştiriyor. Böylesi evrensellik kazanıyor. Faşizm iradesi kırılmış, kimliği parçalanmış kadın ve köle topluma dayanarak var olabiliyor. Bu yüzden örgütlü kadına saldırıyor. Eşbaşkanlık, eşit temsiliyet sistemini ortadan kaldırmaya yönelik saldırıları istediği toplumsal yapıyı oluşturma örneğidir” dedi.
‘Özel savaş politikaları geliştiriliyor’
Semra, AKP-MHP iktidarının eril, milliyetçi, tekçi uygulamalar inşa etmeye çalıştığını kaydetti. Bunun için AKP ve MHP’nin kadın mücadelesine saldırdığını ifade eden Semra, “Kendine muhalif herkesi düşman görerek hedef göstererek saldırılarını yoğunlaştırarak demokrasi mücadelesini tasfiye etmeye çalışmaktadırlar. Bu saldırılar başta cezaevleri olmak üzere 12 Eylül faşizmini aşan uygulamalar ülkede bir yönetime dönüşen tecrit politikalarından bağımsız değildir. Kürdistan’da kadın, çocuk ve gençlere yönelik özel psikolojik savaşın bir parçası olarak taciz, tecavüz, uyuşturucu ve fuhuş geliştiriliyor.  Faşizmin tüm saldırıları kadın iradesini kırma ve teslim alma çabasıdır. Erkek egemen cinsiyetçi kültürüm tüm saldırılarına karşı öfkemiz büyüyor, direnişimiz yükseliyor, kadın özgürlük mücadelemiz derinleşiyor”  sözlerine yer verdi.
Mitinge çağrı yapıldı
Semra son olarak, “Kültür Kırım politikalarına ve ırkçılığa, cinsiyetçiliğe yeter artık şimdi özgürlük zamanı demek için 16 Ekim’de Diyarbakır İstasyon meydanındayız” diyerek tüm kadınları gerçekleştirecekleri mitinge katılmaya davet etti.

 

/jin news/