Kadınlardan HDP’ye yönelik provokasyona tepki

HDP Genel Merkezi önünde polis öncülüğünde gerçekleştirilmek istenen provokasyon Mardin’de kadınlar tarafından protesto edildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi önünde polisin gerçekleştirmek istediği provokasyon ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a dönük polislerin tehdidi Mardin’de protesto edildi. Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad/TJA) öncülüğünde HDP Mardin il binasında bir araya gelen kadınlar saldırıya tepki gösterildi.
Barış Anneleri, TJA’lı kadınlar ve HDP’lilerin katıldığı açıklamada “Kadın, İradesi ve Mücadelesiyle Faşizmi Yenecek” pankartı açıldı. Açıklama öncesi, “Ayşe Acar Başaran irademizdir” sloganı atılırken, açıklamayı HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu gerçekleştirdi.
HDP Genel Merkezi önünde yaşananları anlatan Ağaoğlu, Bahçelievler, Adana, Mersin ve İzmir’de HDP binalarına dönük saldırılar ile Deniz Poyraz’ın katledilmesini hatırlattı. HDP Genel Merkezi önünde yaşananları kabul etmeyeceklerini belirten Ağaoğlu, “Ayşe Acar Başaran irademizdir. HDP siz isteseniz de istemeseniz de var olmaya devam edecek. HDP ayakta olmaya devam edecek. Halkların iradesini yok etmeye çalışanlar bilsin ki, kendileri yok olup gidecekler. Biz ayakta başı dik olacağız. Siz bizi gönderemeyeceksiniz. Siz tarihin çöplüğüne gideceksiniz. Buradayız, buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz” dedi. Yaşanan provokasyonun sorumlusunun İçişleri Bakanlığı ve bağlı polisler olduğunu belirten Ağaoğlu, yaşananların hesabını kadınların soracağını dile getirdi.

 

 

/MA/