Kobani Kadın Katliamı’nın üzerinden 3 yıl geçti

Türk devletinin bundan 3 yıl önce; 23 Haziran 2020 tarihinde Kobani’de düzenlediği SİHA saldırısında 4 Kürt kadın katledildi.

Kobani’nin Helincê köyünde akşam saatlerinde bulundukları evde Türk SİHA’sının saldırısına uğrayan Kürt kadın hareketinin öncülerinden Leyla Agiri (Van) Kongra Star Fırat Bölge Koordinasyonu üyeleri Zehra Berkel ve Hebûn Mela Xelil ile birlikte konuk oluklarının ev sahibi Emine Weysi hayatını kaybetti.

Kobani’de kadınlara yönelik yapılan SİHA saldırısın üzerinden 3 yıl geçti ve hem Kobani’de hem de Rojava’nın genelinde Kürt kadınlarına, siyasilere ve sivillere yönelik saldırılar da devam etti.

Aradan geçen 3 yılda Türkiye’nin SİHA saldırıları nedeniyle aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Kürt hayatını kaybetti.

Rojava’da en son  20 Haziran 2023 tarihinde yine bir Türk SİHA’sı saldırısında Kamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş ile yardımcısı Leyman  Şiwêş (Rıhan Amûdê) ve Süryani Fırat Tuma yaşamını yitirdi…

İnsanlığa karşı işlenmiş suç kapsamındaki bu saldırılarla ilgili olarak uluslararası güç merkezlerinin ve uluslararası demokratik toplumun sessizliği de sürüyor…