MSD Kadın Meclisi Başkanı Zebia El-Nasir: Türkiye Rojava’da güvenlik ve istikrarı yok etmeye çalışıyor

Demokratik Suriye Meclisi’nin Kadın Meclis Başkanı Zebia El-Nasir, Suriye’nin işgal edilen bölgelerinde yaşanan demografik değişimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zebiya El-Nasir, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’de güvenlik ve istikrarı yok etmeye çalıştığını belirtti.,

“Amaçları özerk bölgeyi hedef almak”

Türk devletinin her zaman özerk bölgeyi hedef aldığını belirten Zebiya El-Nasir, “Türkiye’nin amacı,  özerk bölgeyi hedef almak. Türkiye, mültecileri geri gönderme bahanesiyle yeni saldırılara hazırlanıyor ve bölgede demografik değişim politikası uygulamak istiyor. Türkiye mültecilere yaklaşımını değiştirdi ve henüz kamuoyuna açıklanmamış gizli hedefleri var” dedi.

“Demografik yapıyı değiştirmek istiyorlar”

Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Zebiya el-Nasır, Türkiye’nin uluslararası sessizlikten yararlandığını ve bölgeye saldırılar düzenlediğini ifade ederek, “Rusya-Ukrayna savaşını fırsata çeviren Türkiye, bölgeye yönelik saldırıları artırarak ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü haklı çıkararak Suriye’deki demografik yapıyı değiştirmeye hedefliyor. Suriye ve Türk rejimleri projemizi kendilerine yönelik bir tehdit olarak görüyor. Suriye rejimi bölgenin kontrolünü ele geçirmek istiyor, bu yüzden bazı toprakları ele geçirmeye çalışıyor. Türk işgali tehdidini bir fırsat olarak görüyor” şeklinde konuştu.

Tavır alma çağrısı

Zebia El-Nasir, Türkiye’nin Suriye’de işgal ettiği yerlerin demografik değişimine izin vermeyeceklerini söyledi. Özerk yönetimin krizler ve sorunlarla yüzleşme tecrübesine sahip olduğunu, ilişkileri ve dış politikasıyla bu tehditlere karşı güçlü durabileceğine dikkat çeken Zebia El-Nasir, herkesin demografik değişime karşı tavır alması gerektiği çağrısında bulundu.

/jinhaagency.com/