Pakistan’da kaçırılan Hindu kadın katledildi

Geçen hafta Pakistan’ın güneydoğusundaki Sindh eyaletinde genç bir Hindu kadın kaçırılarak din değiştirmeye ve evlenmeye zorlandı. ,

Jinha’nın haberine göre buna direnen genç kadın ateşli silah ile katledildi.

Genç kadının katledilmesi ülkede azınlık bir topluluk olan Hindular arasında korkuya neden oldu.

Katledilen Pooja Kumari’nin ailesi kızlarının yaşam dolu olduğunu ve geleneksel kıyafetlerini dikmeyi çok sevdiğini söyledi. Aile kızlarının güçlü Lashari kabilesinin bir üyesi olan 24 yaşındaki Wahid Bux Lashari tarafından sık sık taciz edildiğini ve bu ayın başlarında Pooja Kumari’yi zorla evlendirmekle tehdit ettiğini belirtti.

Tepkiler üzerine failler tutuklandı

Pooja Kumari’nin ailesi güçlü toprak sahibi kabileye karşı yerel polisten yardım istediklerini ama polisin “hiç ilgilenmediğini” söyledi. Aile, “Onu vurup öldürdüler. Pooja Kumari kendi inancı dışında biriyle evlenmektense öldürülmeyi tercih etti” dedi. Polis, olayın Pakistan’da sosyal medyada tepkilere neden olduktan sonra 21 Mart gecesi Wahid Bux Lashari ve ona yardım eden iki kişiyi tutukladı. Ülkedeki insan hakları örgütleri Pooja Kumari’nin, Müslüman çoğunluklu Pakistan’da her yıl zorla evlendirilen veya dini zorla değiştirilen yaklaşık bin azınlık genç kadın arasında olduğunu söylüyor.

“Yasadaki eksiklikler durumu zorlaştırıyor”

2017 nüfus sayımına göre, Müslümanlar Pakistan nüfusunun yüzde 97’sini oluştururken, Hindular yüzde 2 civarında ve yaklaşık yüzde 90’a yakını Sindh eyaletinde yaşıyor. Geçen yıl ABD, Pakistan’ı din özgürlüğü ihlalleri nedeniyle “özellikle endişe duyulan ülkeler” listesine ekledi. Aktivistler, bazı zorla evlendirme veya din değiştirme kurbanlarının 12 yaşında olduğuna dikkat çekiyor. Aktivistler ayrıca azınlık haklarını korumayı amaçlayan yasa eksikliğinin Hindu ve Hristiyan kız çocuklarının durumunu zorlaştırdığını söylüyor.