Stranlar tutsaklar için seslendirildi

Tutsaklar için dayanışma ve moral etkinliği gerçekleştiren TJA, cezaevlerindeki tutsaklara yönelik hak ihlallerinin son bulması çağrısı yaptı. Etkinlikte seslendirilen stranlar tutsaklara atfedildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), İstanbul Taksim’de bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi’nde (MKM) tutsaklarla dayanışma ve moral etkinliği gerçekleştirdi. “Kadınlar Ezgileriyle Zindan Direnişine Ses Oluyor” yazılı pankartın asıldığı etkinliğe, çok sayıda TJA aktivisti, Barış Anneleri İnisiyatifi, tutsak yakınları, Marmara Tutuklu Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Esin Çelik, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe örgütleri ve Dengbêj Xalide katıldı

‘Hak ihlalleri devam ediyor!’

Etkinlik, 9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez şahsında yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan TJA aktivisti Zekiye İlbasan, cezaevlerinde siyasi tutsaklar üzerinde hak ihlallerinin devam ettiğini, etkinliğin amacının da tutsaklarla dayanışmak ve tutsak ailelerine moral vermek olduğunu söyledi.

 Stranlar tutsaklar için

 Daha sonra Dengbêj Xalide ve Barış Anneleri, klamlar ve stranlar seslendirdi. Etkinliğe katılan çok sayıda tutsak yakını da stranlar seslendirirken, katılımcılar alkış ve zılgıtlar eşliğinde karşılık verdi. Aileler, tutsakların özgürlük yolunda gittikleri için tutsak olduklarını belirterek, seslendirilen ezgileri cezaevinde direnen tutsaklara atfettiklerini ifade etti.

 Etkinlik söylenen stranlar ve dengbêj dinletisinin ardından sona erdi.

 

/jn/