Xoşnav Ata, Af Örgütü yetkilileriyle görüştü

Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki eylemini aylardır sürdüren Xoşnav Ata, İsviçre’de Uluslararası Af Örgütü yetkilileriyle görüştü.

İki yeğeni kimyasal silahla katledildiği için Hollanda’nın Den Haag kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki eylemini aylardır sürdüren Xoşnav Ata, İsviçre’ye gelerek Birleşmiş Milletler bünyesinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Ata, bugün de Uluslararası Af Örgütü (Aİ) yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Xoşnav Ata’ya CDK-S  Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Asmin Engin ve  KESK eski eşbaşkanı Lami Özgen eşlik etti.

ATA: TÜRK DEVLETİ SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

OPCW önünde aylardır eylemini sürdüren Xoşnav Ata geldiği İsviçre’de Uluslararası Af Örgütü Bern ofisinde Anita Streule ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Xoşnav Ata’ya CDK-S dış ilişkiler komitesi üyesi Asmin Engin ve eski KESK başkanı Lami Özgen eşlik etti. Xoşnav Ata Uluslararası Af Örgütü yetkilisi Anita Streule yaptığı görüşmede Türkiye devletinin kimyasal silah kullanımı konusunu araştırması gerektiğini belirterek “İki yeğenimi Türk devletinin kullandığı kimyasal silahla şehit düştü. Türk devletinin işlediği savaş suçlarının ve insan hakları konusunda 50 yıldır insanlık dışı suçlar işliyor. İnsan hakları örgütlerinin bu konuda rollerini oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar bu kurumlar üzerine düşen görev ve sorumluluğunu ne yazık ki yerine getirmedi” dedi.

STREULE: KİMYASAL İDDİALARINI YAKINDA TAKIP EDİYORUZ

Kimyasal Silah kullanımının önlemesi için Uluslararası Af Örgütünün ile ortak bir çalışma yürütme talebinde bulunan heyet, kimyasal silah kullanıldığına dair belge ve bulguları içeren bir dosyayı sundu. Görüşmede Uluslararası Af Örgütü yetkilisi Anita Streule  ise heyetin taleplerini takip edeceklerini ve teslim alınan dosyanın genel merkezlerine gönderileceğini ifade etti. Streule “Kimyasal silah kullanıldığına dair haberleri yakında takip ediyoruz. Sizin verdiğimiz dosyayı gerekli yerlere ileteceğiz ve takipçisi olacağız” dedi.

 

/ANF/