Deniz Poyraz’ın ailesi failden, yardım edenlerden ve polisten şikayetçi oldu

Katledilen Deniz Poyraz’ın anne ve babası failden, faile yardım edenlerden, azmettiricilerden, istihbari eksiklik ve ihmal edenlerden, polislerden şikâyetçi oldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik 17 Haziran tarihinde Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz ve babası Abdülillah Poyraz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağırılmaları üzerine Bayraklı Adliyesi’ne şikâyette bulunmak üzere gitti.

Fehime ve Abdülillah, Deniz’in katledilmesi nedeniyle failden, azmettiricilerden, yardım edenlerin yanı sıra olaya müdahale etmeyen polis ve amirlerinden, saldırı konusunda meydana gelen istihbari eksiklik, ihmal nedeniyle yetkililerden şikâyetçi oldu.

‘Katilden de, polisten de polisi yönetenden de şikâyetçiyim’

Savcılıktan ifade vermeleri için çağrılan Fehime, “Adalet yerini bulsun biz davacıyız, katilden de polislerden de. Katil kolunu sallaya sallaya gitti, Deniz’i katletti. Savunmasız bir insanı katletmek doğru değil. Onu yöneten de polislerden de katilden de şikayetçiyim” dedi.

 ‘Polisin parmağı olduğunu herkes biliyor’

Abdülillah Poyraz ise şunları dile getirdi: “Benim kızımın haberi yok, sabah annesinin yerine çalışmaya gitti. Katil kızımı katletti. Sonuna kadar şikayetçiyim, yakasını bırakmam. İkincisi oradaki bütün polislerden şikayetçiyim. Polis gelseydi, ‘senin başın sağ olsun,  kan davanız var mı, yoksa birisi rastgele mi geldi kızını vurdu’ demedi. Polis de biliyordu, herkes biliyordu ki bunun içinde polisin parmağı da var. O katil aşağıya iniyor, polis elini omuzuna atıyor. ‘Abicim senin ismin ne’ diyor. Gelip bana ‘dayı senin başın sağ olsun’ deseydi. O polis benim başım gözüm üzerinde olacaktı. Ben o polisten şikayetçiyim. Kim ne derse desin ben o polisten şikayetçiyim. Polisin de polisi yönetenin de haberi var.”

‘Bir oyun olduğunu Kürt halkı biliyor Türk halkı da bilsin’

Failin parti binasındayken polisin saldırı devam ettiği için çıkmadığını belirten Abdülillah, “Orada kim varsa onlardan sonuna kadar şikâyetçiyim. Ben kanın durmasını istiyorum. Kürtlerin de Türklerin de anaları ağlamasın. Cenazeler gelmesin Türkiye’ye. Kimin olursa olsun. Benim kızım da istemiyordu, annesi de istemiyordu, Kürt halkı da Türk halkı da istemiyor. Deniz’i katledilmesinde bir oyun var. Kürt halkı biliyor Türk halkı da bilsin. Kimse bu oyuna gelmesin” dedi.

‘Saldırı HDP’ye ve barışa karşı bir kumpastı’

HDP’nin kapatılma çabasının bir parçası olarak HDP’ye yönelik bir kumpas olduğunu ifade eden Abdullah, “HDP halkın partisidir. HDP herkesin partisidir. Kürt Türk, Laz Çerkez, Ermeni, Yahudi kim olursa olsun herkesin partisidir. Sadece Kürtlerin değildir. Bu partiyi kapatmak için bu oyunu yaptılar. Barışa karşı yapıldı” diye konuştu.

‘Kim ne derse desin barış gelecek’

Barış istediklerinin altını çizen Abdülillah, “Biz her zaman barış diyoruz, kan dökülsün istemiyoruz. Herkes bunu bilsin ki Türkiye’ye barış gelecek. Kim ne derse desin. Kürt Laz, Çerkez, Ermeni, Yahudi, herkese çağrım var: ne olursa olsun barıştan başka bu dünyada en tatlı şey barıştır. Kimsenin kanının dökülmesini istemiyoruz. Tüm halkların başı sağ olsun” dedi.

 

/Jinha/