Kadın Da’ya’nışma Merkezi Kürtçe hizmet de verecek

 Kadın Zamanı Derneği, artık Kadın Da’ya’nışma Merkezi’nde Kürtçe hizmet de sunacak.
İstanbul’da faaliyet yürüten Kadın Zamanı Derneği, Kadın Da’ya’nışma Merkezi’nde anadili Kürtçe olan kadınlara Kürtçe hizmet sunmaya başladı. Konuya dair video hazırlayan dernek, kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal yardımları anadillerinde sunacağını duyurdu.
Geçtiğimiz aylarda kurulan merkezde haftanın pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 11.00-17.00 arasında başvuru alınıyor.
Merkezde yapılacak çalışmalar şöyle sıralandı: 
“*Hukuki Destek için başvuru mekanizmaları konusunda bilgi sahibi olmayan veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyan kadınlar hakları ve yasal olarak izleyebilecekleri yollar hakkında bilgilendirilecek,
*Sosyal Destek için merkezde bulunan sosyal çalışan başvuran danışan ile ilk görüşmeyi gerçekleştirecek, “kadın beyan esastır” ilkesine uyulacak, başvuranın ihtiyaçları belirlenecek  (ekonomik /sosyal destek veya barınma desteği )ve gerekli yönlendirmeler yapılacak. Süreç sosyal çalışanlar tarafından da takip edilecek.
*Psikolojik Destek için de şiddete uğrayıp psikolojik destek almaya ihtiyaç duyanlar için gerekli psikolojik desteğin sağlanması için kadın temelli bakış açısı esas alınarak yönlendirilmesi sağlanacak.”
Acil başvurular için Kadın Zamanı Derneği, Kadın Da(ya)nışma Merkezi’ne 0542 602 69 62 numaralı ulaşabilir ya da basvuru@kadinzamani.org adresine yazarak ulaşılabiliniyor.
/Jin News/