​​​​​​​Rojava: Özerk Yönetim’den yardım kampanyasına katılım çağrısı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, depremden etkilenen yurttaşların yaralarının sarılması için başlatılan yardım kampanyasına katılım çağrısı yaptı. Ayrıca tüm sınır kapılarının derhal açılmasını istedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Reqa kentindeki Özerk Yönetim Yürütme Meclisi binasında açıklama yaptı. Açıklamayı Yürütme Meclisi Eş Başkanı Berivan Xalid okudu.

Berivan Xalid, “Son deprem sonucunda bir afet meydana geldi. Bu olay tüm dünya insanlarının birlik ve beraberliğini gerektirmektedir. Depremden etkilenen bölgelere destek olunmalıdır. Binlerce bina yıkıldı. Binlerce insan mağdur oldu, binlercesi yaralandı. Ayrıca binlercesi hala enkaz altında bulunuyor. Onun için yardım ve destek sağlamamız gerekiyor. Bu insani ve ahlaki bir görevdir.

Dünyayı ve yardım edebilecek herkesi, etkilenen bölgelere yönelik yardım kampanyasına katılmaya ve ister Kuzey ve Doğu Suriye, ister Suriye ve Türkiye sınırlarında olsun, insanlara yardım etmeye çağırıyoruz. Resmi yardım toplama kuruluşu olan ve yardımları ihtiyaç sahibi bölgelere ve bölge sakinlerine ulaştırma görevini yerine getiren Heyva Sor a Kurd merkezlerine herkes gidebiliyor.

Bu bağlamda, halkımızın tüm bileşenlerine güveniyoruz. Halkımızın bu görev ve sorumluluğu yerine getireceğine inanıyoruz. Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye dışındaki tüm kurum ve taraflar bu kampanyaya güçlü bir şekilde katılmalı ve siyasallaşmadan bu manevi görevi yerine getirmelidir. Tüm yollar ve sınır kapıları açılmalıdır” dedi.

(rr)

ANHA