Zeynep Celaliyan’ın annesinden hukukçulara çağrı: Kızımı görmek istiyorum

İran rejimi tarafından uzun yıllardır tutuklanan siyasi tutuklu Zeynep Celaliyan’dan haber alınamıyor. Sürekli sürgün edilen kızını 15 yıldır göremediğini belirten anne Gozel Celaliyan, hukukçulara ve yetkililere seslenerek, kızını görmek istediğini belirtti. 

Siyasi tutuklu Zeynep Celaliyan, İran rejimi tarafından idam cezasına çarptırıldı, ardından dünya kamuoyunun baskısı nedeniyle cezası ömür boyu hapse çevrildi. İran rejimi, Zeynep Celaliyan’dan haber alınmaması için onu sırasıyla Yezdê, Kirmanşah, Urmiye ve son olarak yeniden Yezdê hapishanesine sürgün etti. Zeynep Celaliyan, Yezd hapishanesine sürgün edildiğinden bu yana kendisinden haber alınamıyor. Zeynep Celaliyan’ın annesi Gozel Celaliyan, tutuklu kızının durumuna ilişkin ilk kez konuştu.

“Kızımı görmek istiyorum”

Zeynep Celaliyan’ın annesi Gozel Celaliyan, 15 senedir kızını görmediğini belirterek, hukukçulara sorunun çözümü için çağrıda bulundu. Kızını 15 senedir tutuklu olduğunu belirten Gozel Celaliyan, kızından hiçbir haber almadığını söyleyerek şunları söyledi: “Kızım 15 senedir tutuklu ve hala kendisini göremedim. Hiç kimsenin kendisini ziyaret etmesine izin verilmiyor. Ben Zeynep’in annesiyim. İnsanlığın bizim için bu durumu çözmesini istiyoruz. Ben kızımı görmek istiyorum. Kızımı bana göstermiyorlar. Nerede olduğunu bilmiyorum. 15 senedir onu görmedim” dedi.

“Yaşıyor mu ölü mü bilmiyorum”

Gozel Celaliyan, devlet yetkililerine seslenerek, “Kızım yaşıyor mu ölü mü bilmiyorum. Koronaya yakalanmış ve haberimiz hiç olmadı. Vekiller de görmeye gitmek istiyor ancak onlara da izin verilmiyor. Ben kızımı görmeye gitmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

/jinha/